“Biz hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” özdeyişi ile yetiştik. Bazıları da eline geçirinceye kadar “hâkimiyet kayıtsız şartsız Allah’ındır” diye söyler. Zaten buna karşı çıkan yoktur. Ama istismarcılar zihinlerinin arka planındakini gizlemek için bu yollara başvurur.
Konumuz bu değil... Gazetede okuduğum haber üzerine çağrışım yaptı. Haber şöyle: Van’da elektriğin % 84’ü, Diyarbakır’da % 65’i, Mardin’de % 62’si, Urfa’da % 58’i kaçakmış. Liste başka şehirlerle uzayıp gidiyor.
Yani benim devletim Van’da sattığı 100,00 liralık elektriğin 16.00 lirasın, Diyarbakır’da sattığı 100,00 liralık elektriğin 35.00 lirasını, Mardin’de sattığı 100,00 liralık elektriğin 38.00 lirasını, Urfa’da sattığı 100,00 liralık elektriğin 42.00 lirasını tahsil edip alabiliyor. Geri kalanını ise alamıyor. Acaba yıllardır devam eden bu haksızlık ve hırsızlık önlense kaç tane yeni baraj yapılabilirdi?
Ya da millet kesesinden desteklenmeyen bir bütçe olmasa sattığının beşte birini bile toplayamayan bir bakkal, market, mağaza ve benzeri bir işletme ne kadar ayakta durabilirdi?
Allah aşkına hâkimiyet kimin?
Ülkemizin elektriğini çalan zihniyet başka nelerimizi çalıyor?
Bu işlerin başındakiler görevini yapamıyorsa niçin yerlerinde duruyorlar?
Hâkimiyet devletin mi?
Hâkimiyet milletin mi?
Hâkimiyet hırsız ve haramilerin mi?

Görüntünün olası içeriği: Rifat Karaduman, oturuyor, masa ve iç mekan