Defalarca yazdım, halende yazıyorum İsrail ürünlerini boykot etmeye kalkarsanız köy bakkallarından bile eliniz boş dönersiniz diye

Defalarca yazdım, İsrail ürünlerini boykot etmeye kalkarsanız köy bakkallarından bile eliniz boş dönersiniz diye. Bundan sonra hiç bir İsrail ürünü kullanmayacağım demek bundan sonra Türkçe olmayan hiçbir kelimeyi kullanmayacağım demek gibidir. En başta 'bir' dışında 'hiçbir şey' Türkçe değildir.

Hiçbir şekilde İsrail ürünü tüketmeyeceğim deseniz bile yediğiniz domatesin tohumu İsrail malı olacak. Kümeste beslediğiniz tavukların yemi İsrail malı olacak. İsrail ürünleri olmadan yaşamak hiç vergi ödemeden yaşamak gibidir ki bu imkânsız gibi bir şeydir. Ana rahminden henüz çıkmış bir bebeğe yedirdiğiniz mamada, içtiğiniz her yudum suda vergi var.

Tartışma konusu olan kola değil, ahlaktır. Başkalarında görünce hakarete başladığınız mini eteği kendinize yakıştırmanızdır. Yıllardır kola üzerinden eleştirdiklerinize, bugün tarafınızdan açılan kola fabrikası üzerinden üzerinden saldırmanızdır. Düne kadar döktüğünüz kolaları, bugün yalarken bile bunu bir maharet gibi sunmanızdır.

Politik görüş uğruna inançlarınızı, değerlerinizi, sevdiklerinizi ayaklar altına alıp çiğnemenizdir. En büyük kola fabrikası Filistin'de diyerek büyük bir ahlaksızlığın altına imza atmanızdır.

İsrail, Filistin topraklarını kendi toprakları gibi görüyor ve Filistin'i tanımıyorken, Filistin'deki kola fabrikası üzerinden şeytanın bile aklına gelmeyecek bir algı yaratmanızdır. Mesele kola ya da İsrail değil, mesele işin içinde kendiniz olunca hiçbir ahlaki değere sahip olmayışınız, her türlü minareye uygun kılıflara önceden sahip oluşunuzdur. Başkalarında bir ahlaksızlık ölçütü olarak gördüğünüz mini eteği kendiniz giyince "haspaya da yakışıyor" diyerek karşı atağa geçmenizdir.

Mesele anlayanlar için basittir yani, anlamak istemeyenler içinse değirmen taşı kadar ağırdır...

13 ağustos 2017