Kahta’nın Süper amatörden başlayan bal ligi şampiyonluğu ve üçüncü ligde devam eden başarılı serüveni ile geçen yıldan itibaren TFF üçüncü lig mücadelesini sürdürüyor.

Malumunuzdur takım çok kritik bir döneme girdi. Bundan sonraki her maçımız adeta final seviyesinde olacak. Geçen hafta İstanbul’da oynadığımız maçtaki puan kaybımızla önümüzde kendi sahamızda yapacağımız üç maç akıbetimizi ve Kâhta'nın futbol geleceğini belirleyecektir.

Bu şehre gönül vermiş ve adeta seçilmiş kişiler olarak herkesten evvel bizim var gücümüzle bu kalan maçlar için elimizden geleni sonuna kadar yapmamız gerekmektedir. Unutmayalım ki , Kahta 02 Spor, küme düşerse bir daha bu lige dönmesi o kadar kolay olmayacaktır. Belki bu durum yıllar alabilir.

Gelişme büyüme trendi yakalamış Kâhta’mız gelişmiş kentler arasında yer almak istiyorsa, binbir emekle 3.lige çıkabilme başarısı göstermiş Futbol takımımızı her kişi her kurum ve kuruluş destekleyerek takımı ligde tutabilme ve takıma sürekli gelir getirebilecek projeler üretip sahiplenmeliyiz.

Kahta 02 Spor Başkanı Musa Yıldırım bunun tarihi bilincine sahip olarak Kahta futbolunun geleceği için yönetimiyle ve Kahta gönüllüleriyle birlikte uğraşmakta. Profesyonel liglerde bir kulübün bulunduğu ligde kalıcı olması ve ust sıralara iddialı bir ekip oluşturması bir kişinin katkılarıyla olacak iş değildir.

Bu takım nihayetinde Kâhta ilçemizi temsil ediyor. Kahta içinde Kâhta dışında yaşayan Kahtalılar bu takım adına heyecan duyuyor galibiyetine seviniyor gurur duyuyor, mağlubiyetine ağlayıp üzülenler oluyor.

Bildiğimiz bu kolektif çalışma, herkesin katkıda bulunması gerekiyor.

Konuyu tekrar edersek eğer Kâhta küme düşerse İlçemiz en önemli sosyal aktivitesini kaybedecek, gençlerimizin umudu kırılacak. Bu tarihî başarının hakiki mimarları olarak, gelecek nesillere güzel bir sportif etkinlik ve şehirle özdeşleşmiş sosyal bir aktivite bırakmak bizim emek ve gayretimize bağlı olduğunu asla unutmayalım.

Mevcut başkanın ve yönetiminin emekleri ortada iken bunların heba olmaması için herkesin bu konuya önemle eğilmesi gerekiyor. Kim destek verebilecekse derhal vermeli, Kâhta küme düştükten kimse akıl vermeye çalışmamalı.

Umarız öyle bir şey olmaz ve Kahtalılarda küme düştüm kardeş öğütleri yağmaya başladı demezler Cem Karaca’nın şarkısına çağrışımla “Düştüm mapus damlarına öğüt veren bol olur” misali laf öğüt değil külübe gözle görülür dişe dokunur katkılar sunulması gerekiyor, bunları yapamayanlar hiç olmasa bir taraftar olarak trübüne gelip bu formayı ıslatan ter döken gençlere alkış çalıp destek olmalı.