Gülpınar Ailesi yıllarca bu partiye maddi manevi hizmet etti. Aile siyasette hiçbir dedikoduya, Şaibeye ve yanlış işlere isimleri karışmadı.

31 Mart seçimleri üzerinden nerdeyse 2 ay geçti. Yeni seçilen Belediye Başkanları yerlerine oturdu. Şimdi kadro, ekip oluşturma işleri bitmek üzere...

Urfa’da AKP hiç beklemediği bir hezimet aldı.

Urfa Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlıklarında tabiri yerinde ise nal topladı.

Aldığı Bazı ilçe seçimlerinin de şaibeli olduğunu bütün Urfa biliyor!.

Mevzumuz bu değil.

Mevzu; kabullenme, tevazu, nezaket ve hoşgörü olma meselesidir.

Bakın; Mehmet Kasım Gülpınar yıllarca AKP çatısında altında siyaset yaptı.

Rahmetli Babası Cenap Gülpınar’da öyle, Gülpınar Ailesi yıllarca bu partiye maddi manevi hizmet etti. Bunu bütün Urfa biliyor. Aile siyasette hiçbir dedikoduya, Şaibeye ve yanlış işlere isimleri karışmadı. Bu konunda Aile oldukça titiz hareket etti/ ediyor

AKP’nin içindeki gidişatı, teşkilatları ve en önemlisi belediye Başkanların yetersizliğinden dolayı, Kasım bey partiye (Genel merkeze) defalarca “yanlış uygulamalardan, kişilerden vazgeçin…” diyor.

Fakat partinin kendine göre bir gidişatı var. Kimseyi dinlemiyorlar!...

Bu gidişatın içinde teşkilat yoklaması, anket çalışmaları, temayül, STK ve halk yoklamaları var.

Aslında doğrusu değerlendirme buna göre yapılmalıydı partide…

Fakat, her zaman olduğu gibi, bu kezde tersi oluyor/ oldu.

Yoklamalarda ismi öne çıkan kişiler değerlendirilmeye bile alınmadı!.

Halkın, teşkilatın istediği şahıslar değil!. Herkese, herşeye rağmen aday belirleme çalışması Ankara’da yapıldı. Kafa kol ilişkileri devreye girerek; urfaya ısmarlama Belediye Başkan adayları geldi.

Vekil, Bakan, ve teşkilat herkes kendince bir Belediye başkan adaylığı kapmıştı!...

Kasım Gülpınar ve yol arkadaşları buna sessiz, kayıtsız kalmadılar.

AKP’den istifa ettiler....

Partiden istifa etikten sonra, halk tarafından müthiş karşılık buldu Kasım bey, Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması için kendisine halk , STK’lar ve Kamuoyu tarafından çokça baskı yapıldı. Oda Halktan gelen destek ve dip dalgayı görerek aday oldu.

….Ve seçim sürecinden AKP’nin bütün kurumsal baskılarına, yardımlarına rağmen, Kasım Gülpınar Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Gelinen noktada; 2 ay geçmesine rağmen herşey güzel gidiyor zannımca…

Atmalarda liyakat esas alınıyor, Yolsuzluk hortumları kesiliyor. Şaibeli isimler uzaklaştırılıyor.

Belediye şeffaf ve herkesin Belediyesi oluyor/olacak

Bunu AKP’de Urfa’da çok net gördü, /görüyor.

AKP’liler Neden Tebrik Etmiyor!

Benim tuhafıma giden ise; geçen süreç içinde Kasım Bey’i herkes ( Stk’lar, partiler, Bürokratlar, Halk) tebrik etti, Başarılar diledi.

AKP Vekillerinden, teşkilatında ve Belediye Başkanlarından Kasım bey’i ziyaret eden olmadı, şimdiye kadar. SEBEP NEDİR BİLİNMİZ!....

Bu nasıl bir anlayış, nasıl hazımsızlık, nasıl bir tutum…

Gülpınar Belediyeyi zorla elinizden almadı, demokrasi gereği yarıştı, söylemi, programı verdiği ciddi mesajlarla yarışı kazandı…

Hatta kırsalda birçok yerde Yeniden refah partisinin oylarına müdahale edildi. Bunlar (oylar) masa başında AKP’nin hanesine yazıldı.

Buna rağmen Kasım Bey, Zeynel Abidin Beyazgül’e ve AKP’ye 50 bin fark attı. Urfa halkı Ahmet Fakıbaba’da sonra 2. Bir destan daha yazmıştı. Türkiye, Urfa’ya alkış tutuyordu.

AKP’nin, “bendensen taraf, Benden değilsen bertaraf….” Anlayışından artık vazgeçmesi lazım.

TBMM Başkan Vekili Bozdağ, AKP’li Vekiller, muhalefet ve STK’lar Urfa için Elele vermesi, Şehir için hizmet etmeleri gerekir, Bencilikle hizmet gelmez, olmaz!.

Halkın, Şehir’in tavır koymaya, egoistliğe, partizanlığa, ötekileştirmeye asla ihtiyacı yok.

Hizmet’e, Adil yönetime ve hoşgörüye ihtiyacı var.

Vekillere, eski Bakana, Muhalefete sesleniyorum; Büyükşehir herkesin yeridir. İnsanların arasına, partilerin arasına ayrımı, nifakı sokmayın; Gelin sizde Şehrin kalkınması, gelişimi için hizmet kervanına katılın… Yol yakınken, Büyükşehir Belediye Başkanı ile kol kola girin, “Urfa halkına hizmet için buradayız…” deyin… Kötürüm olan siyaset anlayışında vazgeçin diyorum..

Yoksa siyasetten tarafgirliğin size faturası ağır olur.

Çok öncelere (geçmiş yıllara) bakın; Belediye Başkanı, Bakan ve vekil ilişkisinin çok iyi olduğunu, amacın Urfa’ya hizmet olduğunu, parti, vekil ayırımı olmadığını göreceksiniz.

Yada size (AKP’ye) var gücüyle destek veren, Urfa eski Başkan Ahmet Bahçıvan’a sorun o size iktidar, muhalefet ve Vekil ilişkisini anlatsın… Belki sizde biraz ders alırsınız!

İyi seyirler Urfam’a...