Erdem sahibi insan bir siyasinin, ya da herhangi bir bürokratın kendisiyle neden görüşmediğini gündeme getirmekten hayâ eder.

Öyle bir memlekette yaşıyoruz ki bu ilin siyasi ya da bürokratlarından biri özellikle de basın mensuplarından biriyle ya da birileriyle görüştüğünde, başka birileri açıktan olmasa da neden kendileriyle görüşülmediği konusunu kişisel mesele haline getirip gizliden gizliye bir al-ver içerisine giriyorlar. Hatta sırf kaale alınsınlar diye karalama kampanyası başlatıyorlar. Ziyaret edildiklerinde de hiçbir şey olmamış gibi alay-ı vala ile bunu paylaşıyorlar.

Oysa ki normal erdem sahibi bir insan bir siyasinin, bir bürokratın ya da herhangi birinin kendisiyle neden görüşmediği konusunu gündeme getirmekten hayâ eder.

Ama öyle bir memlekette yaşıyoruz ki en aklı başında görünenlerimiz, hatta ünvan ve etiket sahibi olanlarımız bile neden kendileriyle görüşülmediğini kınusunu memleket meselesi haline getiriyorlar.

Yahu memleket diye bir derdiniz olsa bunu kimsenin sizi ziyaret etmesini beklemeden gündemden düşürmezseniz zaten.

Memleket dediğin fotoğraf karesinin bir köşesine sıkışmaktan ibaret değil ki?

Memleket dediğin bu memleketin sokakları, caddeleri, çocukları, akarsuları, börtü böceğidir. Siz neresindesiniz bütün bunların?