Milli Piyango, 100 yıllık Devlet-i Aliyye’mizin en köklü kuruluşlarından biri olup hem içeride hem dışarıda bize hainlik besleyen iç ve dış düşmanlarımıza karşı birlik ve beraberliğimizin en büyük teminatlarından biridir.
Hem tamamen yerli hem tamamen millidir
Bu topraklara has dört milli kurumdan biridir; hazır yeri gelmişken diğer milli kurumlarımız, Milli Savunma, Milli Eğitim ve Milli İstihbarattır.
Milli Savunma, Milli Eğitim ve Milli İstihbarat kurumlarının ne kadar milli olduğu tartışılır bir durumdur. İş başa düştüğünde hepsinin sınıfta kaldığı aşikârdır. Kaldı ki, hepsi göbekten dışarıya bağlıdır ve hepsi bütçe için büyük masraf demektir.

Ama konumuz bu değil, konumuz Milli Piyangonun ülkemize ve milletimize sağladığı eşsiz faydalardır.
Milli Piyangodan elde edilen gelirlerle hem savunma sanayimiz gelişmekte, hem eğitim kurumlarımıza destek çıkılmaktadır..

Her konuda olduğu gibi Milli Piyango, Şans Topu, 10 Numara, Hemen Kazan, Kazan ve benzeri şans oyunlarında cazibeyi arttırmak yine bize nasip oldu; hamdolsun.
Eskiden sadece spor toto, spor loto ve milli piyangodan ibaret olan ve ayda yılda bir, bizi ve halkımızı sevindiren şans oyunlarının sayısını biz bile bugün unutmuş durumdayız.

Milli piyango gibi tamamen yerli ve milli bir zenginleşme aracının sadece yılbaşında değil, şanına yaraşır bir şekilde her ayın 9, 19, ve 29'unda çekilişini gerçekleştirerek halkımızın umudu haline getirdik ve bu vesileyle halkımızı eğlence sektörüyle tanıştırdık.
En kısa yoldan köşeyi dönmemin bizim değil halkımızın da hakkı olduğu konusunda toplumu bilinçlendirdik.
Yılbaşı denen kadim geleneğimizi milletimize unutturmamak, Milli Piyango'nun nimetlerinden sadece bir yıl değil her hafta herkes faydalansın gibi onu cazip hale getirdik

Milli Piyango ve benzeri şans oyunlarının haram olduğunu iddia eden bazı densizler var, bir kere öyle bir şey yok; Devlet-i Aliyye’miz her konuda olduğu gibi haramlar konusunda da son derece hassas olup gerekli hassasiyeti göstermektedir.
Milli Piyango, devlet ve millet düşmanları tarafından harammış gibi gösterilmekte, devletin ve milletin en büyük dayanışma örneklerinden birine nifak sokulmak istenmektedir.

Milli Piyango, kazan kazan, kazı kazan, sen de kazan, ben de kazan, hep birlikte kazanak sistemi üzerine kuruludur.

Milli olduğu için kaybeden yoktur; kaybedenler de yine devlet ve millet için kaybettikleri için ye’se kapılmasınlar, üzülmesinler, sıralarını beklesinler. Komşuda pişen elbet kendilerine de düşecektir.

Bizim devlet geleneğimizde he bana Rabbena, yoktur; bugün bana yarın sana vardır. Bunun en büyük ispatlarından biri de Milli Piyangodur.

Milli Piyango bir imecedir. Osmanlıdan bugüne gelen en büyük dayanışma örneklerinden biridir. İmece; değişim yaratan insanların ve kurumların toplumsal, ekolojik ve kültürel meselelere çözüm üretmek üzere buluştuğu ve birlikte çalıştığı bir sosyal inovasyon platformudur.

Böyle güzel bir platformun içinde devletimizin ve milletimizin el ele vermesi haliyle iç ve dış mihrakları rahatsız edecektir. Ki ne derece rahatsız olduklarını hep birlikte müşahede ediyoruz. Onların esas derdinin helal- haram değil, Türkiye’nin önünü kesmek olduğunu biliyoruz.

Birlik ve beraberliğimizin en büyük teminatlarından biri olan Milli Piyango gibi güzide bir kuruluşumuzun yıpratılmasına gönlümüz razı değildir. Buna müsaade etmeyeceğiz. Gerekirse konuyla ilgili yetkili mercilerimiz gerekli açıklamayı en kısa zamanda yapacaktır.

Şimdilik marşla bitirelim;

Milli Piyango Milli Piyango

Kimse koyamaz bize ambargo

Yılbaşı gelmeden başlasın tango

Hindidir kumardır yok zamazingo