Abdülhak Şinasi Hisar'ın romanları günümüz insanı için bir zaman tünelidir. O tünele girdiğinizde yüz, yüz elli yıl öteye gidiyorsunuz. Erkekler, çarşaflı kadınların topuklarına bakıyor. Kadın topuğu hayal fitilini ve cinsel dürtüleri ateşleyen bir kıvılcım. Romancımız kadın topuğunun erkek dünyasındaki çağrışımlarını uzun uzun anlatıyor. Erkekler için en kışkırtıcı topuk beyaz renkli, küçük ve yuvarlak olanı imiş çünkü kadın cinsel organı ile topuk arasında boyut paralelliği varmış.

Öyle yazıyor Şinasi Hisar.

***

Cumhuriyet döneminin 60'lı ve 70'li yıllarından belleğimde kalmış, "Kolu açık kız, dudağı boyalı kadın, onlarla evlenilmez". Artık topuktan kollara, dudaklara çıktık. Kolu açık dedimse omuzdan aşağısı değil, dirsekten aşağısı. Çünkü "edepli kızların" gömlek kolları uzundu, ya düğmeli veya lastikli idi. Ses dergisi kadın vücutları panayırı idi. Dini bütün hacılarımız oradaki kalçalara, göbeklere bakıp "Tu tu, başımıza taş yağacak taaaş..." derlerdi. Tabii bu arada Yeşilçam filmlerinin hakkını da yememek gerekir. Bluğ çağına gelmiş gençler sinemanın çıkış kapısına gelir, arkadaşlarına "Öpüşme var mı öpüşme?" diye sorarlardı. Varsa o filme bilet alınırdı.

***

Modernizm Müslüman Doğu'yı hızla değiştirmeye devam ediyordu. Siyasal İslam'ın en büyük bahtsızlığı internet çağında iktidar olmasıdır. Ses dergisindeki göbeklere, kalçalara bakıp "Tu tu tu" diyen dini bütün Müslümanların İmam Hatipli çocukları Siyasal İslamın iktidar yıllarında başlarını örtüp saçlarından tek bir kıl bile göstermediler. Yukarıda Allah var, bu konuda haklarını teslim etmek gerekir. Ama gel gör ki incecik taytlar giyip sokağa çıktılar, düğünlerde, islami diskolarda öyle Mezdeke oynadılar ki Araplar bile kıskandı oyunlarını.

Çorap inceliğindeki taytlar ilk çıktığında yedi Haccı, dokuz umresi olan erkekleri bile kendine baktırırken artık kışkırtıcı olmaktan çıktı.

Şinasi Hisar'ın romanlarındaki eski İstanbul erkekleri çok bahtsızmış.

Modernizm Müslüman Doğu'daki bütün ülke insanlarını hallaç pamuğu gibi atıyor. Tik Tok videolarındaki teşhircilerin büyük çoğunluğunun Müslüman olması bu yüzden.

Alper Aksoy