Emekli maaşı ile krallar gibi yaşandığını bilmesek bizi de inandıracaklar emekli maaşının 7.500 TL olduğuna.

Hani Adıyaman'da yaşamasak 3 - 5 sosyal medya kullanıcısının paylaşımlarına bakarak bizi de inandıracaklar Adıyaman'da deprem olduğuna.

Hani kendimiz konteynerlerde yaşamasak bizi de inandıracaklar konteynerlerde suların akmadığına ve türlü sorunlar yaşandığına.

Hani Türk parasının ne kadar değerli ve paha biçilemez olduğunu bilmesek, bir Türk lirasının 4 Amerikan dolarına eşdeğer olduğunu bilmesek bizi de inandıracaklar bir Amerikan dolarının 27 Türk lirası olduğuna.

Hani aracımız olmasa, 4 günde bir depoyu fullemesek bizi de inandıracaklar 1 litre mazotun 37 TL. olduğuna.

Hani her gittiğimiz düğünde üçer beşer çeyrek takmasak bizi de inandıracaklar çeyrek altının 3.000 TL'ye dayandığına.

Hani en düşük emekli maaşı ile krallar gibi yaşandığını bilmesek bizi de inandıracaklar emekli maaşının 7.500 TL olduğuna.

Hani Türk eğitim sisteminin dünyanın en gelişmiş ülkeleri tarafından örnek alındığını bilmesek bizi de inandıracaklar Türkiye'nin bir eğitim sisteminin olmadığına.

Hani Dünya devlerinin Türk dış politikası karşısında diz çöküp elaman dilemediğini görmesek bizi de inandıracaklar uluslararası arenada ciddiye alınmayan bir dış politikamız olduğuna.

Hani bugün tamamı yerli ve milli olan kendi teknoloji ürünlerimizi kullanmasak bizi de inandıracaklar teknoloji konusunda dünyanın en geri kalmış ülkelerinden biri olduğumuza.

Hani gazeteciliğin ne olduğunu bilmesek bizi de inandıracaklar Türkiye'de gazetecilik yapılmadığına.

Hani çarşı pazar manav dolaşmasak bizi de inandıracaklar fiyatların el yaktığına.

Hani kiracı olmasak ve istesek kira öder gibi ev sahibi olacağımızı bilmesek bizi de inandıracaklar kiraların ve ev fiyatlarının fahiş bir şekilde günbegün arttığına.

Hani bu cehennem sıcaklarında klimayı, dondurucu soğuklarda vanaları sonuna kadar açmasak bizi de inandıracaklar doğalgaz ve elektrik faturalarının altından kalkılamaz şekilde kabarık olduğuna.

Hani bu ülkenin vatandaşı olmasak bizi de inandıracaklar yokluğun yoksulluğun sefaletin başını alıp gittiğine.

Hani farklı siyasi görüşlerden farklı inançlardan mezheplerden etnisitelerden oluştuğumuz halde el bebek gül bebek yaşamasak bizi de inandıracaklar aramızda bir husumet bir anlaşmazlık bir çatışma olduğuna.

Hani bu ülkeyi yönetenlerin bir lokma bir hırka kimi günler aç kimi geceler uykusuz geçirdiğini bilmesek biz de inanacağız onların lüks ve şatafat içerisinde bir hayat yaşadığına.

Bizler bu memleketin ve bu ülkenin vatandaşlarıyız. Neyin ne olduğunu herkesten daha iyi biliyor ve görüyoruz.

1 litre mazotun 1 lira,

1 çeyrek altının 100 lira,

en düşük emekli maaşının 27.500 lira olduğunu biliyoruz. Böyle olmadığını kimse bizi inandıramaz. Bugüne kadar oyuna gelmediğimiz gibi bundan sonra da gelmeyeceğiz.

Hariçten gazel okuyanların asıl amacının birlik ve beraberliğimize zarar vermek istediğini ve bizi yöneticilerimize karşı kışkırtarak ülkemizi bölmek parçalamak sonra da yutmak isteyen dış mihrakların ekmeğine yağ sürmek olduğunu da biliyoruz.

Uyanık olalım sevgili kardeşlerim. Oynanmak istenen büyük oyunu görelim. Hayat pahalılığı, zamlar, geçinememezlik, yokluk, yoksulluk, sefalet hepsi bahane.

Olmayan şeyleri varmış gibi göstererek bizi birbirimize düşürmek istiyorlar. Kazancımızla geçinemiyormuşuz gibi bir algı yaratarak bizi yoksulmuşuz gibi göstermeye çalışıyorlar.

Asgari ihtiyaçlarımızı karşılamıyormuşuz gibi yoksul göstermek istiyorlar bizi.

Bizler 4 kıtada at koşturmuş, 7 düvele meydan okuyan bir imparatorluğun varisleri olarak bugün dünden daha da güçlüyüz. Muhtaç olduğumuz Kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.

Tarih sahnesine oyun kuran olarak çıkmışız biz. Bizimle hiçbir alanda baş edemeyen dış güçlerin bizi birbirimize kırdırmak isteyen ayak oyunlarına gelmeyeceğiz. Rabbim bize düşünelim diye feraset vermiş, boşuna mı?

Zamanı geldiğinde hepsi ile tek tek hesaplaşacağız. Ama önce şu eyyam-ı bahur sıcaklardan bir kurtulmamız gerekiyor.

Değilse bu kavurucu sıcaklarda insanın kafası gerçekten karışıyor ve haliyle okuduklarını anlaması da bir hayli zorlaşıyor.

9 Ağustos Çarşamba 2023