Gədəbəydə yaşanan polis-vatandaş çatışması aslında polislerimize olan kin ve nefretlerini ortaya koydu.

İnternette dolaşan bir haber hepimizi üzdü. Bir an için duygularımıza esir düştük. Gədəbəy'de yaşanan vatandaş-polis ilişkisi birçok kişinin elinde silah oldu. Gerçeği öğrendikten sonra işin asıl nedeni ortaya çıktı. Ancak birçok insana fırsat verildi. Gədəbəydə yaşanan polis-vatandaş çatışması aslında polislerimize olan kin ve nefretlerini ortaya koydu.

Azerbaycan polisini millete düşman göstermek isteyenlere şunu diyebilirim ki 24 saat polisin olmadığı bir şehirde köyde ne olur hiç düşündünüz mü? Güvende yaşamamızın asıl sebebi olan polisimize karşı neden bu kadar acımasız olalım? O da bir candır ve aynı zamanda bir anne ve babanın evladıdır. Erkek çocuklara "büyüyünce kim olacaksın" diye sorulduğunda çoğu "polis" der. Aynı çocuklar uzun zamandır hayalini kurdukları konuların acısını toplumda "sevilmek" yerine hayalini kurdukları konulara sahip olduklarında yaşarlar.

Oysa en zor anlarda sığınabileceğimiz tek yer güvenlik, güvenebileceğimiz tek güç polistir. Yakın tarihimizde unutulmaz anlar yaşadık. Azerbaycan polisi, 1988 yılından itibaren Ermeni milliyetçilerinin suçlarına karşı Karabağ muharebelerinde rehberlik ederek sivilleri saldırı ve esaretten korudu. Her Azerbaycanlı'nın uzun yıllardır özlemini çektiği topraklarımızın kurtuluşu için başlayan Vatan Savaşı'nda Azerbaycan polisi ve iç kuvvetlerin askeri personeli gerçek bir fedakarlık örneğini gösterdi.

Ulu önder Heydər Aliyev, Azerbaycan polisinin bu dönemde yaptığı hizmetleri çok takdir etmiştir: “Azerbaycan polisi şanlı bir tarihe geçti. Özellikle 1988 olaylarının başlamasının ardından Karabağ savaşında Azerbaycan polisinden 932 personel şehit olmuş, 681 kişi de engelli kalmıştır. Aynı zamanda 67 polis memuruna Milli Kahraman ünvanı verildi. Bu büyük bir cesaretin, kahramanlığın ve devlet adamlığına sadakatin bir örneğidir. "

Karabağımız düşmandan kurtuluşa ermiştir. Şehit olan ilk polisimiz Batı Azerbaycan ve Zangibasar'lı binbaşı Abbas Dadaşov oldu. Xocalı olaylarını da unutmadık. Vatan toprağının bütünlüğü için canlarını feda eden şehitlerimizin arasında yüzlerce kahraman polis memuru ve milli kahraman yatıyor. Her birinin hayatıyla tanıştıkça, birçok kahramanlık hikayelerine tanık olursunuz... 366-cı motoatıcı alayın Xocalı'ya saldırısında çok sayıda masum insanın hayatını kurtaran ve Ağdam'ın Şelli köyüne getiren Milli Kahraman, Xocalı Havaalanı Hattı İç İşleri Daire Başkanı Əlif Hacıyev'in kahramanlığı, sakinler tarafından minnetle anılıyor. Bugün o soykırımdan kurtulan Xocalı. Xocalı'nın savunmasında 29 hava limanı polisi ve 50 polisi duruyordu. En tehlikeli anlarda Vatan toprağının bütünlüğü için canlarını feda eden yüzlerce kahraman polisimiz var. Yattıkları mezarlar genç neslin, genç faillerin yeminleridir... 44 gün süren Vatan Savaşı sırasında İçişleri Bakanlığı askeri görevlileri tek bir komutanlık altında özel cesaret ve kahramanlık örnekleri gösterdi. Ardı ardına serbest bırakılan bölgelerimize ve köylerimize ilk ayak basanlar ve bayrağımızı o topraklarda dalgalandıran evlatlarımız arasında İçişleri Bakanlığı şahsi personeli de vardı. Toplamda 66 kişi şehit oldu, 346 askerimiz yaralandı, dördü Vatan Savaşı Kahramanı ünvanı verildi. Azerbaycan polisi Karabağ savaşında Ermenistan'ın topraklarımıza saldırısında büyük teselli gösterdi, ancak halkın onlara en çok güvenebileceğini de kanıtladı Zor testler.

Bugün Azerbaycan bölgede istikrarlı ve güvenli bir ülke olarak kabul edilirken bu görüntünün elde edilmesi Azerbaycan polisinin ayıklığı sayesinde gerçekleşmiştir. Ancak bu istikrarı bozmaya, toplumda çatışma çıkarmaya çalışan güçler var, güç yapılarında çalışan vatansever memurlar, Azerbaycan polisi bunlara engel olabiliyor.

Milletin huzuru polisin gururudur.