İnternetten aldığım bilgiye dayanarak belgesiz, kulaktan kulağa değil, masum insanlara yaptığınız hakaret ve iftiradan dolayı çağrıldığını ve uyarıldığını öğrendim

Seçkin bilim insanınız, akademisyen, Hak Adalet Partisi Genel Başkanı Ali İnsanov hakkında "güvenle" sözünüzü hayretle dinledim. İnternette aradım seni kendine, sözüne, kalemine sahip olmayan birine rastladım.

Hürriyat gazetesinin baş editörü olduğunuzdan beri kaç kez Başsavcılığa davet edildiğinizi hatırlarsınız Vüqar bəy. İnternetten aldığım bilgiye dayanarak belgesiz, kulaktan kulağa değil, masum insanlara yaptığınız hakaret ve iftiradan dolayı çağrıldığını ve uyarıldığını öğrendim. Ama, görünüşe göre çıktığın bu yoldan, henüz ders değil, tam tersi keyif almışsın. Kınamıyorum, ne yaparsın ki gelir kaynağın ve kazancın insanlara attığın kötülüklerden geliyor. Size tavsiyem boş zamanlarınızda gazetecilik etik kurallarını ince ince edin, kaleminize dilinize kuvvet verin.

Dürüstlüğün, doğruluğun ve adaletin bekçisi gazetecidir. Kitlesel medya yasasında da denildiği gibi, devlet sırlarını yayma, mevcut anayasal devlet yapısını şiddetle alt üst etme, devletin bütünlüğünü sabote etme, savaşı, şiddeti ve vahşeti teşvik etme, ulusal, ırkçı, sosyal veya hoşgörüsüzlük, yalan ve taraflı yazılar yayınlama gibi konularda her gazeteci dikkatli olmalıdır, İftira ve benzeri işlere yol açmamalıdır.

Ve bu gun sen siyasi partinin lideri Memmedov Vuqar bey Akademisyen Ali İnsanov haqqinda dediklerini dusunerek mi danisdin yoxsa arzusundadin ve ya and icdin ki emri urekle yerine yetireceyine.

Şunu unutmayın Ali bey entelektüel, siyasi bilgisi zengin bir büyüğümüzdür. Silinmez, gururlu, tıp tarihinde silinmez iz bırakan aydınımızdır. Bugün bile dünyanın birçok ülkesinden sağlık alanında eğitim alan sayısız gencin sesi geliyor. Böyle bir bilim adamının değerini bilmek yerine, onunla gurur duymak yerine ağzına geleni söyleyerek neyi ispat etmek istiyorsun? "Onu eğlendirmek", "kötülüğü atmak", kelimenin tam anlamıyla " edepsizlik"tir.

Terazinin bir gözüne kendinizi, diğer gözüne saygıdeğer Akademisyen koyun. Vuqar Memmedov nece qramdi gorek?

Vuqar Memmedov'u bir sozle hatırlatmak iyi olar bence:

"Bilim insanlarının değerini bilmeyen ve hak ettiği ödülü vermeyen ülkeler kalkınacaklarını umut etmesinler. "

(F. Volter)

Dahi Nizami Gəncəvinin sözlerine de bakalım:

Güç bilimde, başka kimsede değil,

Kimsenin bir tercihi olamaz.

Hər uca rütbədən biliniz, fəqət,

Bilim adamının derecesi yüksektir tabii!

Mesleki Gazeteciler Kanunu'nun "Sorumluluk" bölümünde şöyle yazdığını bir kez daha hatırlatıyorum: "Mesleki statüsünü şahsi çıkarı ve diğer haysiyetsiz amaçlarla kullanan gazeteciler, toplumun kendilerine gösterdiği yüksek güvene ihanet ederler". Yani ihanet varsa sorumluluk da vardır. Hatalarından sonuç çıkaramayan gazeteciler aslında sorumluluk duygusunu kaybedenler olduğu açıktır.