Şekip Önder Besni Ekspres Gazetesi’nde, ülkenin, Besni’nin, Adıyaman’ın toplumsal, ekonomik, siyasal sosyal sorunlarını yazan halkını bilgilendiren biriydi.

Keysun (Çakırhüyüklü) doğumlu, Lise Mezunu Şekip Önder, Besni tarihinde bir ilki yaşama geçirdi. 5 Nisan 1967 tarihinde Besni’de, Kahveci Nedim Güleken’in kahvesinin yan girişinde bir matbaa kurdu. Besni Ekspres Gazetesi’ni çıkarmaya başladı.

Şekip Önder Besni Ekspres Gazetesi’nde, ülkenin, Besni’nin, Adıyaman’ın toplumsal, ekonomik, siyasal ve kültürel sorunlarını ve çözüm önerilerini yazmaya, Besni halkını bilgilendirmeye başladı.

Besni halkı ve köylerinde yaşayanlar, gazeteyi büyük bir ilgi ve dikkatle okumaya başladılar.

Ülkenin, Besni’nin, Adıyaman’ın toplumsal, ekonomik, siyasal ve kültürel sorunlarını ve çözüm önerilerini Besni Ekspres Gazetesi’nde yazan gazeteci Şekip Önder, toplumun ilgi duyduğu, takip ettiği, önem ve değer verdiği bir kişi oldu.

1969 seçimlerinde İşçi Parti’nden milletvekili adayı oldu.

Besni’li olan, Adalet Partisi Adıyaman Milletvekili Toprak ağası Halil Ağar, 1969 seçimlerinde yeniden Adalet Partisi’nde Adıyaman’da milletvekili adayı oldu.

Seçimlerde, Besni Hacı Halil Köyünde, çevre köyleri halkının toplantısında, toplantıya katılan köylüler, Halil Ağar’a bize yakın olan Keysun (Çakırhüyük) ve Mehmanlı (kesmetepe) köylerinde okul var. Bizim köylerde okul yok. Bizde köylerimize okul istiyoruz derler.

Halil Ağar, köylerine okul isteyen köylülere, “Ulan Keysun’da bir lise mezunu, karşıma geçti milletvekili adayı oldu. Sizin köylere okul yapalım da çocuklarınız okusun, karşımıza geçsin aday olsunlar öylemi” der. Köylülerin okul isteklerini ret eder.

Hayatta olan Hacı Halil Köylüleri ve çevresindeki köylülerde yaşayanlar bu duruma tanıktırlar.

Günümüzde yayınına devam eden Besni Ekspres Gazetesi ile Besni halkını, Besni’nin sorunları ve çözümü konusunda bilgilendirmek, Besni’yi Kalkındırmak ve geliştirmek için mücadele eden Şekip Önder Abimiz hayata gözlerini yumdu. Ailesinin acısını paylaşıyorum. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun. Nurlar içinde yatsın.