Yunanistan’ın Olympiacos U19 takımı finalde İtalyadan Milan U19 takımını farklı bir skorla yenerek çok büyük bir başarının altına imza atmış.

Komşu Yunanistan’ın Olympiacos U19 takımı finalde İtalyadan Milan U19 takımını farklı bir skorla yenerek çok büyük bir başarının altına imza atmış.

Yazıyı okuduğunda birçok kişi ne alaka hocam şimdi diye düşünebilir.Çok alaka arkadaşlar adamlar kendi alt yapıları ile Avrupa’nın sayılı devlerin arasından bu büyük başarıyı yakalarken,diğer taraftan da scouting çalışması ile profesyonel takım kadrosuna yakın zamanda çıkış yapabilecek dışarıdan çok potansiyel gençler kazandırmışlar.

Açıkçası takımlarda olması gereken futbolun iki doğrusunu yan yan yana getirmişler.Önümüzdeki yıllarda Olympiakos takımının büyük başarılar yaşaması ve çok üst düzey futbolcu satışlarına imza atması kimse tarafından sürpriz olarak değerlendirilmesin.Çünkü onlar bunun için gerekli adımları atmış ve alt yapısını hazırlamış gözüküyorlar.

Umut ediyoruz bizimkilerde yanı başımızdaki komşu takımın yapılanmasından ve başarısından gerekli dersleri çıkararak alt yapı ve scouting çalışmasının kulüplerin geleceğinin teminatı olduğunun farkına varırlar.

Ülkemizdeki birçok takımlardaki örneklerde olduğu gibi birde akılsız ve niyeti bozuk sorumluların insafına,ellerine bırakılan takımlar ise hangi ligde olursa olsunlar,onlar kaybetmeye,başarısız olmaya mahkumdurlar.

ALİ GÜNEŞ

TEKNİK DİREKTÖR