HDP altılı masada olmamasına rağmen seçim öncesinde bu parti ile yapılan gereksiz görüşmeler de Recep Tayyip Erdoğan'ın ekmeğine yağ sürmüştür.

IYI Parti'nin Tek stratejik hatası altılı masadır. Çünkü farklı fikir ve ideolojilere sahip partilerin meydana geldiği bu masa parlamenter sisteme dönmek için kurulmuştu.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener kendi aralarında yaptıkları protokole her zaman bağlı kalsalar da sokaktaki vatandaşlar Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın masada olmasına hiçbir zaman iyi gözle bakmamışlardır.

HDP altılı masada olmamasına rağmen seçim öncesinde bu parti ile yapılan gereksiz görüşmeler de Recep Tayyip Erdoğan'ın ekmeğine yağ sürmüştür. Altılı masa siyaseti ve konjonktürü iyi okuyamamıştır. HDP'den%10 oy gelir hesabı ile esnek tavırlar sergilemiş ancak hdp'den %10 destek bile bulamamıştır.

Sayın Meral Akşener Mansur yavaş'ı aday göstermek istese de altılı masa Kılıçdaroğlu konusunda karar kılmıştır. Sokaktaki vatandaşın duygu ve düşüncelerini hiçe sayan altılı Masadaki partiler yüzünden IYI Parti cezalandırılmış ve oy oranı %10'a düşmüştür

Altılı masadan bir cacık olmayacağını anlayan AKŞENER masayı dağıtmıştır ancak kendi Partisi içerisinde bir revizyona gitmediği ve güçlü teşkilat yapılanması oluşturmadığı takdirde IYI Partininde halkın umudu olmasa da pek mümkün görünmüyor.

Kanatımce yerel seçimlerde tek adaylar konusunda sadece CHP ile bir işbirliği yapılabilir. Ancak bu partilerin birbirine teslim olması anlamına taşımamalıdır. Herkes bu son seçimden ders çıkarmalı ve yeni yüzler ve kadrolarla yoluna devam etmelidir.

Kongreler yenileşme ve değişim için bir fırsattır ve partiler bu fırsatı değerlendirdikleri oranda vatandaştan olumlu tepkiler alır. Atı alan Üsküdar'ı geçmiştir artık bu saatten sonra geleceği seçimi düşünmek ve siyaset tarzını ona göre belirlemek gerekiyor.

Türkiye'nin ihtiyacı olan yerli ve milli hükümet modelidir. Devşirme ve dönmelerle siyaset yapan AK Parti bunu başaramamıştır.

Ertuğrul Kalafat