Çanakkale, imanın karşısında maddi gücün dize geldiği yerdir. Çanakkale, yüce Rabbimizin "yılgınlık göstermeyin, hüzünlenmeyin. iman etmiş kimseler iseniz üstün gelecek olan sizlerdiniz'

Şehadetin Destanlaştiğı Yer,
ÇANAKKALE;
Çanakkale,imanın karşısında maddi gücün dize geldigi yerdir.Çanakkale, yüce Rabbimizin"yılğınlık göstermeyin,hüzünlenmeyin.iman etmiş kimseler iseniz üstün gelecek olan sizlerdiniz."(Ali imran 139 ayet)müjdesinin bir kez daha tecelli etyigi yerdir.Çanakkale imanın küfre, hakkın batıla,haklının haksıza karşı zaferinin perçinlendigi yerdir.Çanakkale,kuzeyden güneye,doğudan batıya,nice vatan evladının mukaddesat uğruna omuz omuza şahadete koştuğu yerdir,Çanakkale istiklal şairimiz merhum mehmet Akif'in,"Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi,Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi."dizelerinde ifade ettigi gibi şahadetin Destanlaştiğı, bir milletin ALLAH aşkıyla şahlandığı yerdir.
ÇANAKKALE, çagdaş dünyaya savaş ahlakı ve hukukunun öğretildiği müstesna bir mekteptir. "Allah Allah"nidalarıyla cepheye koşan mehmetçigimiz,yaralı düşman askerlerini sırtında taşıyacak,onlara kırbasından su içerecek kadar yüce bir ruh sergilemiştir. Bu duşüncelerle Çanakkalede şehit düşen tüm vatan evlatlarına Allahtan rahmet bize bu ulkeyi yurt olarak bırakan Başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını da minnet ve şükranla anıyorum (ÖB.)