GAP gazeteciler birliği olarak 2024 yılı değerlendirme toplantımızı Kahramanmaraş’a 50 km mesafede olan Başkonuş yaylası tesislerinde gerçekleştirdik.

GAP gazeteciler birliği olarak 2024 yılı değerlendirme toplantımızı Kahramanmaraş’a 50 km mesafede olan Başkonuş yaylası tesislerinde gerçekleştirdik.

Gazeteci arkadaşlarımızla 2023 yılı değerlendirmesinde 6 Şubat depreminin sektörel baz da basın sektörüne verdiği zararın yanı sıra, bu ve benzer felaketlerde basının gazetecilerin ne kadar önemli olduğuna dikkat çektik.

6 Şubat felaketinin en mağdur illerinden Adıyaman’da internet ve elektriklerin kesik olması, 13 Adıyamanlı gazetecinin enkazdan çıkamayıp beton altında kalarak hayatlarını kaybetmeleri. Yıkılan iş yerleri, kaybedilen hayatlar, bizi tekrar o günlere döndürdü ve hüznümüzü kederimizi yeniledik.

Bu gün devletimiz deprem bölgesinde hayatı normale döndürebilmek ve yaşanabilir kentler meydana getirmek için canla başla çalışıyor.

Böyle bir felaketin altından her devlet kalkamaz ve her millette kalkamaz.

Kaybettiğimiz canlar gelmeyecek, bir daha hayalimizdeki çocukluğumuzu yaşadığımız sokaklara kavuşamayacağız, fakat bir şekil de bu kentler yenilenecektir.

Değerlendirme toplantımızda özellikle Adıyaman, Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş illerinde yaraların sarılma meselesinin sektörel baz da takibinin, işleri kolaylaştıracağına dikkat çektim.

Mesela 4 büyük kulüp, bu 4 ili birer kardeş takım ilan ederek, altyapı ve tesis olarak desteklemeli.

Bu 4 ili medyanın 4 büyük şirketi kendi aralarında taksim etmeli, TRT dahil depolarında kullanılabilir malzemeleri yerel basınla paylaşabilmeli.

4 büyükşehir belediyesi ve komşu belediyeler Kayseri, Adana, Mersin ve Gaziantep belediyeleri bu 4 ili paylaşarak, kentlerin altyapı asfalt yol gibi sorunlarının çözümüne katkı sunmalıdır.

Değerlendirme toplantımız yeni fikir ve projelerin ortaya çıkmasına ve bölgesel olarak yaşadığımız sıkıntıların paylaşılmasına büyük katkı sağladı.

Burada altını çizeceğim diğer husussa Kahramanmaraş ilimizin yaralarının sarılmasında özel müteşebbis ve yatırımcıların önemi.

Maraşlı dondurma üreticileri işyerlerinin tadilatını bitirip hemen üretime devam etmişler, fabrikaların bacaları tütüyor, hizmet sektöründe ise Turizmde Başkonuş yaylası cazibe merkezi haline geldi.

Başkonuş yaylasının modern, temiz ve tercih edilen bir merkez haline dönüştürülmesinde, Maraş duyarlılığı yüksek, işadamı Serdar Erdoğan Yılmaz’ın büyük emeği var.

Evet devletimiz Emlak konut, TOKİ ve Çevre şehircilik bakanlığı olarak harıl harıl çalışıyor. Ama Maraş’ın büyümesi gelişmesi, TOKİ binalarıyla değil, Serdar Erdoğan Yılmaz gibi duyarlı Maraşlı müteşebbislerin omuzunda yükselerek sağlanacaktır.

Her sektörde Serdar Erdoğan Yılmaz gibi duyarlı müteşebbisler kendi aralarında her türlü fikri, siyasi ayrılıkları bir kenara bırakarak Maraş için birlikte hareket ettiklerinde geleceğe emin adımlarla yürüyen bir Kahramanmaraş ortaya çıkaracaklardır.