Herkesin hayatında bir işi veya ilgi duyduğu, sevdiği birtakım uğraşları ( hobi ) vardır. Benimki tamamen futbol ekseni etrafında kurulmuş öncesi profesyonel.

Herkesin hayatında bir işi veya ilgi duyduğu,sevdiği birtakım uğraşları ( hobi ) vardır. Benimki ise tamamen futbol ekseni etrafında kurulmuş öncesi profesyonel futbolculuk sonrası ise teknik adam olarak devam eden bir yaşam şekli.

Zaman zaman bu aşırı futbol sevgisi yüzünden aile içinde evin patronu ile karşı karşıya gelsekte artık oda alıştı bizimkinin sevgiden öte bir tutku olduğu

Kulüpler için hayati bir önem taşıyan bu alanda maalesef hala birçok kulüp doğru bir scouting çalışmasından uzak olduğu için transfer dönemlerinde menajer veya bazı teknik adam kıskacı arasında milyonlarca euro zararlara uğramaya devam ediyorlar. Bu milyon eurolar yönetenlerin ceplerinden çıkmadığı sürece de bu döngü böyle devam eder görünüyor.

Sevgili yönetenlere naçizane tavsiyem artık kulüplerin alt yapılarına yatırım yapmaktan ve dünyayı araştıracak şekilde bir scouting çalışması yapmaktan başka bir seçeneklerinin kalmadığını anlamaları gerekiyor.

Geçmişte de günümüzde de alt yapı ve scouting çalışmalarından yüz milyonlarca Euro veya dolar kazanan örnek kulüpler (Benfica,Porto,Monaco,B.Dortmund,Salzburg ) gözlerimizin önünde duruyor.Yakın zamanda ülkemiz kulüplerinden alt yapılardan çıkan Arda Güler’in Real Madrid’e, Ahmetcan Kaplanın ise Ajax’a transferinden Fenerbahçe ve Trabzonspor’un milyonlarca Euro kazandığı gerçeği göz önünde dururken yine bir scouting transferi olan Sacha Boey’in Bayern Münih’e transferinden 20 milyon Euro’nun üzerinde para kazandığı bilinir iken, hala kulüplerimizin bir çoğunun alt yapıya ve scouting’e yatırımdan uzak kalmalarının mantıklı bir izahı olmadığını düşünüyorum.

Bu arada geçmişte rahmetli Rıza Aslan kardeşimle benim içinde olduğum scouting çalışması neticesi sonucu Gaziantepspor’a kazandırdığımız İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman transferlerinden kulübün 11 milyon dolar para kazandığı gerçeğide hala akıllarda.

Herkese sağlıklı ve mutlu günler dileklerimle,herşey gönlünüzce olsun.

ALİ GÜNEŞ

TEKNİK DİREKTÖR

Progreso - Rapla Junior

Uruguay- Premier Lig