Şikayet etmemek erdemdir, ama özlemlerimi de dile getiririm, en yalınından, dünya globalleşiyor, ancak ben sanırım klasisizme doğru yol alıyorum. Eskiler eski

Şikayet etmemek erdemdir, ama özlemlerimi de dile getiririm, en yalınından, dünya globalleşiyor, ancak ben sanırım klasisizme doğru yol alıyorum. Eskiler eski insanlar siyah beyaz Türk filmlerinde ki aşkları özledim, burnumda tüten masum zamanları.

Siyah beyazdı yaşamlar fukara teknolojilerin zengin çözümleriydik. Bir gerçek vardı ki yüreklerimiz rengarenkti, game over denilemeyen sokak çocuklarıydık; ya prensestik, ya da evciliklerin aşçı annesi, bazen de uzun gecelikler içindeki assolist ya da fasulye yaprakları ile donatılmış kızılderili yakarileriydik.

Radyo temsilleri vardı üzümlü kurabiye tadında sonu bitmeden uyurduk, gözümü açtığımda TRT'nin yayın bitiş ritüeli, halamın göz nuru dantelleri süslemesiyle. Affedin beni canım annem ve iş delisi ablalarım, ne o dantelin altını nede somyanın altını hiç bir zaman silmedim.

Ahh bir de emaye ütüler vardı, soba boruları, gömlekler ve pantolonlar ütüyle ilk stajımdır, teller vardı gözümüze girmeden büyüdüğümüz, yanan sobanın üstünde güğüm olmadan olmazdı, içinde sohbet eden kaynar su, bazen melodik sesler eşliğinde! Şimdilerde marifet evde sigara içmemek, o zamanlar ise misafir sigarası vardı ortaya sunulan o da başka bir zenginlik göstergesiydi sanırım! Peki yaş günü annemin deyimiyle kış günü, petibör arası puding en lezzetli pastamız, büyük bir heyecanla açılan paketler içinden kitap, çamaşır ve çorap hüsranları.

Koca bir dönem biter, yazları camide on line, herkesin murat hoca korkusu başlar elif be biter eylül başlardı.

Kafe, bistro da neymiş? Pastaneler vardı, bakkal Adem ağabey, allı baba en renkli şekerlemeleriyle,

Bir de yoğurtçular ellerinde çanları ile,

Bohçacı teyzeler mahallenin trend yoluydu. Komşudan gelen turşunun lezzetine ne demeli armağanlarda hücresel yemek sepeti iletişim ve com.tr bizlerdik ücretsiz ulakçılar aşklar dostluklar sohbete dayalı, şimdilerde paket program yada ticari kaygılar. İnstagram arka mahalle, facebook yan mahalleydi.

Zaman mevhumu güneş batmadan haa, akşam ezanı okunmadan kapı çaldı kim o ne demek kapı koşulsuz açılır.

Evin beyi de vakitte nokta koyan zaman aygıtıdır, yazıyor yazıyor beynimdeki, yüreğimdeki kalem sürekli ve iyi ki yazıyor..

Kıymet Şahin

25.Mart.2024 06:27