“Huzur Bulurum Balıklı gölde” eserinin Urfalı bestekârı Musa KALDI: Halkımız arasında sarılık hastalığına yakalanan çocuklar için, karpuz kabuğunu Balıklı

  SARILIK HASTALIGINA, URFA HALİL’Û RAHMAN GÖLETİ…

 “Huzur Bulurum Balıklı gölde” eserinin Urfalı bestekârı Musa KALDI: Halkımız arasında sarılık hastalığına yakalanan çocuklar için, karpuz kabuğunu Balıklı göldeki balıkların yiyebileceği şekilde, yem olacak biçimde, küp küp doğranır. Doğranan bu karpuz kabukları balık yemi gibi Halil-ü Rahman gölündeki balıklara serpilirdi.

 Balıkların yem kapma çabası sırasında balıkların bazıları üst üste çıkınca, kapışma anında başını sudan çıkarmış yem arayışında olan o balığı sarılık hastası olan çocuğa gösterilerek -Bu Balığın Gözüne bak.  -Bu balığın gözüne bak diyerek, sarılık hastası olan çocuğun yem için başını sudan çıkaran balığın koyu yeşil ve lacivert rengindeki gözüne bakması sağlanır.

 Benim kardeşim sarılık hastası olunca, annem, ben ve kardeşimi sabah güneşin doğduğu saatlerde, balıklı göle getirip söz ettiğim biçimde, kardeşimi Nemrut’un İbrahim Peygamberi ateşe attığı Halil-ü Rahman gölündeki balıkların gözüne bakmasıyla tedavi etmişti. Hem de her hangi bir ilaç kullanmadan kısa bir süre içinde kardeşim sarılık hastalığından kurtularak sağlığına kavuştu.

Sarılık hastasının iyileşme tılsımı, gün doğuşu vaktinde yem alma çabasında olan başı suyun dışında kalan balığın sarılık hastasının balığın gözüne bakmasından geçer.

 Urfa balıklı göldeki bu Halil-ü Rahman semavi suyun şifa veren kutsallığına, İbrahim Peygamberden geldiğine halk tarafından inanılmaktadır. Sarılık hastası olduğumda annemin kardeşime uyguladığı bu usul halkın manevi inancında yer etmiştir.

 Bu gibi birçok şifaları verdiği için bu göle -peygamberin ismiyle HALİL' Ü RAHMAN diye bilinmektedir.

  Huzur bulurum balıklı gölde, eser yapımcısı Musa KALDI'nın sesinden dinleyelim...

Başta da dedik ya

URFA’DA SEMAVİ SULAR

 SARILIK HASTALIGINA, URFA HALİL’Ü RAHMAN GÖLETİ…