İYİ Parti genel başkanı Sayın Meral Akşener partiyi maddi açıdan güçlü yapabilmek adına liyakatlı değil paralı adamları tercih etti.

Milliyetçi ve ülkücülerle birlikte kurduğu iYi Parti'de ilk makas kırılmasını 81 il ve ilçenin feshedildikten sonra başlatılan kongre sürecinde yaşadık.

O süreçte yine tepki yazılarımızı yazdık ve Parti'den grup grup ayrılan insanlar oldu u İnsanlardan bazıları daha sonra Zafer partisini kurdular.

Sayın Meral Akşener partiyi maddi açıdan güçlü yapabilmek adına liyakatlı değil paralı adamları tercih etti. Hatta Antalya milletvekili bastım parayı aldım sırayı diyerek siyasi tarihimize geçen o vecize sözü söyledi.

Zaman zaman omurganın milliyetçi kanadının partide olan hakimiyetini sürdürmesi gerektiğini söylesekte kulakları sağır gözleri kör oldukları için söylediklerimiz işlerine gelmedi.

Yalaka ve dalkavuk takımıın partide olan hakimiyeti yüzünden çok güzel isimler ve değerli şahsiyetler partiden birer birer istifa ettiler.

Son yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde bazı şeyler düzelir ümidiyle yine bir oy Kemal'e bir oy Meral'e dedik. Ancak milletvekili listelerinde yapılan yanlışlıklar Feto iktisaplı olduğu iddia edilen bazı şahısların listelere sokulması ve HDP ile ilgili Sıkıntılar nedeniyle tabanı rahatlatacak açıklamalar yapılmaması nedeniyle IYI Parti yüzde 10 civarında oy alarak yine çuvalladı.

Sayın Akşener'in haklı olduğu bir dava vardı o da Sayın Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adayı yapılmasıydı. Kendisi bu konuda çok diretti ancak 6'lı masanın diğer ayakları hep birlikte hareket ettikleri için Akşener burada yalnız bırakıldı ve altılı Masadan ayrılıyorum şeklinde açıklama yaptıktan geri dönmesi partide büyük bir hayal kırıklığı yarattı..

Eğer Sayın Meral Akşener geri dönmeyip IYI Parti'yi tek başına seçime sokmuş olsaydı IYI Parti Bugün %12'den aşağı oy almayacaktı. Bu geri dönüş IYI Parti'nin en az %3 oy kaybına sebep olmuştur..

Lider olmanın bazı özellikleri vardır bir karar verirseniz ve o kararın neticesi ne olursa olsun sonuna kadar dik durur yolunuza devam edersiniz. Sayın Akşener bazı sol basın yayın organlarının kendisine yaptıkları saldırılar nedeniyle hem Prestij kaybetmiş hem de partisinin oy kaybetmesine sebep olmuştur.

Seçimlerde teşkilatlara temayül yaptırarak il başkanı ve yöneticilerinin vasat adayları seçmesinin önünü açması da ayrı bir talihsiz vaka..

Bir yazımda ifade etmiştim Sayın Meral Akşener hiç vakit kaybetmeden partinin Arge kurumunda Parti yöneticilerine ve özellikle il başkanlarına Nezaket Zerafet ve ahlak dersi vermesini tavsiye ediyorum