Hakikat peşinde koşar. Hakikat aklın erdiği, karar verdiği, gözlerin gördüğü, derinliğini, faydasını, zararını, amacını kavrayabildiği olgudur

Benim gibi düşünmeyenlerin en az benim kadar vatansever olduğunu düşünürüm. Ben kendimden mesulum ancak. Ne çıkarlarım için başkalarının zararını isterim ne de başkaları çıkar sağlasın diye değerlerimden vazgeçerim. Ne iyilik meleği olmaya gerek var ne şeytanlaşmaya. Hiç kimsenin kalbinden/aklından geçenleri okuyamayız. Siyaset de liderler de geçici. Bugün var yarın yoklar. Ama komşuluk, dostluk, arkadaşlık bakidir.

Günahlarımızı yarıştırarak ipi göğuslemek bizi kazanan yapmaz. Madalya sonuncuya takılır. Terazinin kefeleri gibi ağır basan tarafta olmak eşyanın tabiatında var. İnsan erdem sahibidir. Hakikat peşinde koşar. Hakikat aklın erdiği, karar verdiği, gözlerin gördüğü, derinliğini, faydasını, zararını, amacını kavrayabildiği olgudur. Fikirden fikre, zamandan zamana değişmez. Kalemin kendisi gerçek, yazdıkları hakikattir. Taş, binlerce yıl önce de taştı. Ancak binlerce yıl önce bir sopanın ucuna meşinle bağlanan hakikatliği bugün eşsiz bir mimariyle insan ruhuna ve aklına sirayet eder. Fiziki değişiklik hakikatini değiştirmez.