Aslında aradığım, eski günlere duyulan özlem değil. Kim özler ki zaten, çiçekliyse bahçen, yeni çiçekler ektiysen yediveren hele de kadifeyse ve bir de bordoysa

Nereden nerelere geldik? Aslında aradığım, eski günlere duyulan özlem değil. Kim özler ki zaten, çiçekliyse bahçen, yeni çiçekler ektiysen yediveren hele de kadifeyse ve bir de bordoysa, dikenli yaban güllerini anlık özlersin.

Geldiğimiz yozlaşma, tükettiğimiz değerler, eksilen maneviyat,hangi ara yitirdik bunları? Ahlak, dil, din, kültürde küreselleşme sardı her yanımızı sanırım ,bu gidiş iyi değil,hatalar, yanlışlar, otorite değilim elbette sadece izliyor ve üzülüyorum. Ebeveynlerde değişiklik, çocuklarda evcimen olmama, ev çocukları elleri klavye oyunlarında oysa sokaklar bize ne zenginlikler kattı, nasıl mutlu çocuklardık. Yakan topun yakmadığı en büyük kayıplarımız saklambaçlardı, gerçi şu anda çocuklarım küçük olsa korkularım büyük olurdu, şükrettim...

Büyüdüklerine (hamdolsun eve gidince şart olsun, bildiğim ve bilmediğim dualar) retro evren, iz görüm, çakralar onları da katarım araya. Havaalanları, kimse sevmez (kızım hariç), sıkılır. Benim gözlemevim gibi izlerim, eğlenirim. Araya panik de karışır. Bir de İngilizceyi çok bilenlere rastlarım, Allah'tan yurdum insanlarının sesi çıkar arada bir. Neyse, alanda insan oyuncaklarım, kalemim kitaplarım, telefonum, (aman çok önemli dünya) bugün şansıma dünya tatlısı bir prenses çıktı karşıma. Neydi? Öpmüyoruz, sarılmıyoruz, sevmiyoruz, ama o bana sarıldı korka korka.annesine baktım, ses yok. Oje sürdükten sonra, "Seni pamuk prenses yapmak istiyorum," dedi. Aa, haberin yok mu? Ben zaten pamuk prensesim, yurdum çocuğu avazı çıktığı kadar bağırdı, "Anneee, teyze, pamuk prensesmiş!" Halk döndü ve bana baktı, anladılar. "Deli olduğumu itirazınız mı var hatta yabancılara," anladığı lisandan konuştum ,tam pamuk prenses ol, haklısın, dedim, "Büyüklerin toksik sohbetindense sen iyi geldin çocuk!"

"Keşke dünya senin gördüğün gibi olsa, keşke" Bu arada muhteşem gökyüzü ve medcezir sohbetim cebimde avuçlarımda sımsıkı tuttum, uçmasın diye. Sizi seviyorum çocuklarım, Noah seni çok seviyorum. Hayat seni çok seviyorum (benide) içimdeki büyümeyen kıza sarıldım uyumaya. Gökyüzü ve medcezir hayallerime!

Kıymet Şahin

04.Şubat.2024 22:29