Ramazan Bayramını, bu millete zehir eden iktidar, adaletsiz ve keyfi uygulamaları ile, saltanatı kendilerine, sefaleti başkalarına uygun gördü.

Ramazan Bayramını,  bu millete zehir eden iktidar, adaletsiz ve keyfi uygulamaları ile,saltanatı kendilerine, sefaleti başkalarına uygun gördü. Çocukların hapishanelerde tutulduğu, sahte delil ve tanıkların üretilerek, suçsuzların yok edildiği,mecburiyetten sürgünlerin, adaletsizliklerin, boğucu egemenliklerin, zirve yaptığı bir ülkede,bu bayram sevinçle kutlanabilir mi? Utanma, vicdan, adalet duygusunu yitirmiş,sorunlu sorumluların, bayramı nasıl kutlanır ki? İnsanlığı yok ettiler, kendi yandaşları cenneti,millet sefaleti yaşadı. Hak mı bu?

Ayrıştırma, yok etme, düşman üretme, din ve ideolojiyi,çıkar ve kirlilikleri kapatma için kullanma, devlet imkanları ile ötekine tuzak kurma bütün dünyaya, dış basına yansıdı. Adaletsizliğiniz,unutulmayan ızdırabınız, gelecek nesillere intikal edilecektir. Tabiatın verdiği sis geçer ancak, keyfi idarenin verdiği zulüm geçer mi? Düşünür, gazeteci, muhalifler,dürüst insanlar, hakikat ehlileri, iktidarın hasmı oldu, mafya, suç işleyenler, soyguncular, uluslararası suç örgütleri, inanç bağnazlıkları dosttu oldu. Bu bayramda birazcık vicdanının varsa, toplumsal barışı istiyorsanız, ahlakınız varsa, kendinizle yüzleşin ki, bayram kutlamalarının anlamı olsun. Uğur Işılak” Ak ak, türküsünü başlangıçta, sizler için söylerken, şimdi de “dur patron dur” demiş. Bu kimler olabilir dinleyiniz bu türküyü, cevabını bulursunuz. Başkasına uygun gördüğünüz suç delilleri, sahte ve gizli özel tanıklarınız,sizlere niçin yansımıyor acaba? Mahalle hukuku diye bir hukuk kurumları oluşturdunuz. Suç işleyenleri yükseltip, makam tercihini getirdiniz, ahlaklıları, liyakatlıları da,ya çürüttünüz, ya yok ettiniz, ya da sürgün hayatı yaşattınız. Bu güzelim ülkeyi kontrolsüz göçlerle, mecburiyetin vesayetinden desise pazarına çevirdiniz. Kahramanların emaneti vatan topraklarını, vatandaşlığı para ile sattınız. Stratejik kurumları gizliliklerle, dış güçler dediğiniz kesimlere pazarladınız. Skandallar yarattınız. Aydınlanmasını istemediğiniz faili meçhuller bağımsız yargıyı bekliyor.Hukuksuzlukları gizlediniz. Sırlar çıktıkça, kokularınız sızdıkça, tedirgin oldunuz ve oluyorsunuz. Ama şurası bir gerçek ki” yaşattığınızı, yaşayacaksınız bir gün” zaman yakındır. O da adaletle olsun. Sizin türlerinizden mezarlıklarda o kadar çok ki,adınıza, fatiha bile okuyacaklar,  çıkar mı bilmem?Çünkü orda talebinizi karşılayacak,çıkar ve rant yok,suretleri belirsiz ekran yobazlarını, bulamazsınız.
Bu vesile ile, haksızlığa, adaletsizliğe uğramışların, açların ve kimsesizlerin, insan olanların, mazlumların bayramını kutluyorum. Temennim şu ki ızdıraplar son bulsun. Haramzadelerin nesli kurusun. Güzel ve adil bir düzen gelsin.Akıl, bilim, hukuk, demokrasi ve ahlak rehberliğinde, devlet, siyaset, kurumlar, düzen,rayına otursun. Güzel günlere millet olarak kavuşmak baharı gelsin.Ayrımsız, yaşanabilen bir Türkiye özlemimiz gerçek olsun

09-04-2024 Kemal ALBAYRAK.