Akşener'in seçimdeki başarısızlığını CHP'ye bağlaması hem Sayın Kılıçdaroğlu'na saygısızlık, IYI Parti'ye yardım eden CHP'ye karşı bir Ahde vefasızlıktır..

İYI Parti genel kurulunda konuşan Meral Akşener "En büyük pişmanlığım CHP ile ortaklık kurmaktı 15 milletvekili aldım Bedel ödemekten bıktım" diye açıklama yapmıştı.

Oysa CHP 15 milletvekili karşılığında IYI Parti'den bir bedel istememişti. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu IYI Parti'nin seçime sokulmayacağı şeklindeki haberi üzerinde demokratik bir erdem ve olgunluk göstererek Cumhuriyet Halk Partisi 15 milletvekili vererek bu iyiliği yapmıştı..

Yani Sayın Meral Akşener'in seçimdeki başarısızlığını CHP'ye bağlaması hem Sayın Kılıçdaroğlu'na saygısızlık hem de o gün şartlarda IYI Parti'ye yardım eden CHP'ye karşı bir Ahde vefasızlık..

Olayın gerçek yönü şudur.Akşener bir gün divana gelerek, “Kemal Kılıçdaroğlu ile el sıkıştık. Seçime ittifak ile giriyoruz, ne diyorsunuz” diye sormuştur ve partisinin tam desteğini aldıktan sonra işbirliği yapılmıştır..

Daha sonra Yüksek Seçim Kurulu bu işbirliğini görünce IYI Parti'nin seçime katılabileceğini açıklamıştır. Yani 15 milletvekili her ihtimallere rağmen bir ön tedbir olarak verilmişti bunun karşılığında da Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir şey talep etmemişti..

Sayın Akşener eğer günah çıkartacaksa Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nu millet ittifakına kabul edilmesinin sebebini açıklamalı,

Altılı Masanın altını oyuk oyuk Oyan ihanet çeteleriyle açık ve gizli yapılan görüşmelerin sebebi neyse onları açıklamalı,

Genel kurulda bağırıp çağırıp tereyağı gibi üste çıkan ve kendisine yapılan eleştirilere saygısızlar diye hakaret eden bir üslubu neden takındığını açıklamalı..

Hadi bakalım bana yine haksızsın Ertuğrul Bey diyecek kaç dalkavuk çıkacak merak ediyorum. Ben haklı çıkmaktan usandım Ama onlar Genel Başkana biat etmekten usanmadılar..

Ne bahtsız adammışım vesselam..

Ertuğrul Kalafat