Ahmet Hoca meslek Yüksek Okulundan içeriye adımını atar . Okulun içi de dışı da, Dokunsan dökülecek, atıl bir halde bulur

Ahmet  YILMAZ  Hoca 2000li yılarda,  Harran Üniversitesine bağlı  Birecik Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne  dışlanır. Hoca dışlandığı  yeni görevine bir üst kademeye ataması yapılmışçasına işe koyulur. Ahmet Hoca Birecik’te okul binasının yerini , kime sorarsa, hak versin. kim yitirmiş, kim bula. bilene aşk olsun. Uzun uğraştan sonra tesadüfen karşılaştığı Birecikli bir avukat’a sorar . Avukat-bu saklı cennet misal sayılan Meslek Yüksek Okulun yerinin,  HALİT EFENDİ konağında,   iki bölümlük, dört sınıftan oluşan, yetmiş öğrencisiyle metruk binada eğittim vermekte olduğunu  söyler.  
                Ahmet Hoca meslek Yüksek Okulundan içeriye adımını atar . Okulun içi de dışı da, Dokunsan dökülecek,  çok katlı yaş pasta gibi. atıl bir halde bulur. Belediye Başkanı  Üniversite  idarecilerine kırgın   olduğundan , okulu gözden çıkarmış , kestim çıktım etmişçesine ,her şeyden el etek çekmiş. Bundan sonrası beni bağlamaz  inadına bağlanmış. Ahmet hoca tüm olumsuzlukları  üç ay sonra seçilecek olan yeni Belediye Başkanına saklar  . üç ay sonra Birecik İlçe Belediye başkanlığına Sayın Kadir YÜSEL  seçilir .  Ahmet hocaya  iadeyi ziyarete bulunur.  Ahmet Hoca Belediye Başkanı Sayın Kadir YÜKSEL beye,  yıllar önce Meslek Yüksek Okulunun açılış konuşmasında yaptığı  açıklamaların kaydını  dinletir. Belediye Başkanı  Kadir YÜKSEL bey hayretle! - Bende bu kayıt yok Ahmet hocam bunu nasıl sağladınız deyince, Ahmet hoca – öyleyse burada ki vadinizin cezasını iki katına çıkarıyorum. Tez elden taahhütlerinize başlayın, teminatınızı yakmayın diyerek İltifat dolu  karşılıklı, sıcak dostane  gülüşmeler başlar.
             Belediye Başkanı Kadir YÜKSEL  ziyaret sonrası,  hemen den ilk iş olarak  Fırat nehri kıyı şeridinde ki ,   seksen dönümlük yerini okula tahsis eder .  Bin metre karelik yeri de, bodur taşlarla döşer.  Bu arada Ahmet Hoca  ise yeni yeni bölümler açarak, okul öğrenci sayısın yetmişten,  Bin yüze çıkarır. Ahmet hoca o iş senin, bu iş benim.  ha babam aşağı, yok anam yukarı.  yarsa okul yoksa okul çabasında iken , esnaftan biri Ahmet hocanın huzuruna çıkar. 
                  Esnaf   -     hocam okullar ne zaman tatil edilecek diye sormaya geldim . Ahmet hoca- niçin soruyorsun… ? Esnaf-  vallahi hocam  ona göre mal siparişi vereceğim çünkü benim çekilerim, senetlerimin hepsini burada okuyan öğrencilere  göre yapıyorum. ödemelerimi bunlara göre ayarlıyorum. Allah senden razı olsun hocam der.
          Akar sağlayan bir kurumun başına DUNKOF bir idareci getirilirse, elbette  Akar sağlayan kurum er geç iflas edip zarar eder .  İzmir ve  Ankara ya bağlı ,  Dört yıllık Gün Çekirdeği İhtisasını , iki buçuk yılda tamamlayan Prof.  Hacı Ahmet YILMAZ gibi becerikli birini zarar etmekte olan veya kapanmada olan  kurumun  başına getirirseniz , elbette iflas etmede olan kurum, iflastan, kapanmadan kurtulur,  akar sağlar. Prof.  Dr. Ahmet YILMAZ Hocanın  halk tarafından yeri dahi bilinmeyen kapanmaya yüz tutmuş Birecik Meslek Yüksek Okulunu  zirveye taşımasındaki emsalinde olduğu  gibi.  Söz konusu  Ahmet YILMAZ Hoca gibi bilim adamlarını dışlamadan , layığı yerlere getirelim ki kurumsallaşma  başarısı sağlansın. 
                  Üniversiteler bünyesinde zarar eden veya  kapalı olan  bölümlerde kapalı  kalmaya . bu düşünceler doğrultusunda, yıllardır Harran Üniversitemize Prof. Ahmet YILMAZ hocayla birlikte hizmet eden, bu günkü Harran Üniversitemizi  TÜRKİYENİN TEK MODEL ÜNİVERSİTESİ KONUMUNA koyan , Harran Üniversitesi Rektörü  Prof. İbrahim Halil MUTLU Hocayı  kutlarken ,  Rektör Prof .İbrahim Halil MUTLU gibi aynı evsafta çalışmasını sürdüren bu günkü Harran Üniversitesi Rektörümüz Tahir GÜLLÜOĞLU’ hocamıza,   Prof. Ahmet YILMAZ gibi Çabalayan  birini ziraat  fakültesi dekanlığına uygun görmesiyle Harran Üniversitesi emin ve de emniyetli ellerde demektir. şuan herkesçe böyle bilinmekte .Harran Üniversitesi  Rektör sayın Tahir GÜLLÜ OĞLU gibi üniversitemizi  TÜRKİYENİN TEK MODEL ÜNİVERSİTESİ ZİRVESİNE çıkarma çabasındaki bu günkü mevcut kadrosuna vede  öğrencilerine yürek dolusu başarılar dileriz …!
                       BAŞTA DEDİK YA  ….!
                 DEKANLIK AZ AHMET YILMAZ