Gazeteci-Yazar Zeynel Abidin Kıymaz Asrın felaketi depremde Adıyaman'da hayatlarını kaybedenleri yazmaya devam ediyor.

Abdulkadir Gözleyici:

Abdulkadir Gözleyici hocamızla 1970’li yıllarda tanışıyorduk. İHL’den mezundu. Emin Yağımlı hoca, Ahmet Alagöz ve Abdulkadir kırmızı ile 10 kişi kadar bir guruplardı. Milli görüşçü dediğimiz bu kesimin aktif gençleri bu isimlerdi.

Gel zaman git zaman 1994 yerel seçimlerinde Abdulkadir Kırmızı belediye başkanı seçilince, Abdulkadir Gözleyici Hoca’da Belediye başkan yardımcısı olmuştu.

Adıyaman’da vaazları dinlenen cemaati kalabalık iki hocamız vardı biri Emin Yağımlı imam ağa camiinin imamıydı, diğeri Musalla cami imamı Abdulkadir Gözleyici hocaydı.

Gel zaman git zaman bu iki hocamızda belediyede görev aldılar ,iki Caminin de cemaati azaldı. Belki İmamken maaşları düşük olabilirdi fakat kamuoyu nezdinde büyük itibarları vardı seviliyorlardı. Bana sorsalardı ben belediyede görev almalarına rıza göstermezdim.

Abdulkadir Gözleyic’i hoca  Menderes Yaşar’la beraber Mehmet Karaman’ın işyeri önündeki kavgalı olayın saatlerinde özel bir toplantı için Abdulkadir Kırmızı ile beni bir araya getirmişlerdi.

 2023 seçimleri ve 2024 mahalli idare seçimleri için benim tutum ve duruşumu önemsediklerini ifade ettiler, sohbetin koyu anında Esensoy parkı önündeki olayın büyüdüğü haberi gelince toplantıyı yarım bıraktık, hıtabımızı yarım yedik kalktık.

Gözleyici hoca memlekette saygı gören hatırlı bir ağabeyimizdi, ömrü İslam’ı meselelere kafa yormakla geçti. Kaderde deprem şehidi olmak varmış. Mekanı cennet olsun.

Celal TIRPAN:

Celal Tırpan hocamızla 1970’li yıllarda ülkü Ocaklarında çok genç yaşta tanıştık. Rahmetlinin kardeşleri ailece milliyetçi vatan perver bir aileydi.

1987 yılında herkesin sıkıyönetimde sus pus olduğu süreçte Ülkü Ocaklarını kurdum, en yalnız kaldığım dönemlerde Celal Tırpan her zaman yanımda yer aldı.

12 Eylülde annelerimiz kardeşlerimiz cezaevi görüş günlerinde arkadaş olmuşlardı, artık biz aile dostu arkadaşıydık. Kardeşi Ali ile 5 yıl Adıyaman cezaevinde hapis yattık.

Bir ay evvel çarşıda karşılaştık tokalaştık bana direk şöyle dedi (demek ki rahmetlinin içine doğmuş) ‘ Zeynel gardaşım değerli başkanım ben senden bir konuda helallik istiyorum’ dedi.

Hayırdır dedim ne helalliği?

 Rahmetli ‘ ..1990 yılında senin ülkü ocakları başkanlığından istifa etme meselesinde ben sana yeterli sahip çıkamadım, bu gün anlıyorum ki o gün sana karşı çıkanlar siyasi ikbal ve kaygıyla sana karşı çıkıyorlarmış, bunu anlamam çok uzun zaman aldı’ dedi.

Bende hakkım olmadığını o gün öyle gerekmiş öyle davranmışsın dedim helalleştik.

Celal hoca tartışmalarda katı ve sert üslubu nedeniyle zaman zaman yanlış anlaşıldığı olurdu. Dürüst işinde gücünde, idealleri olan bir vatanperverdi.

Ailece bu depremde yakınlarıyla şehadete erişti. Mekânı Cennet olsun.