Türk Dünyasında Aralık ayında çok acı, fakat bir o kadar da şerefli önemli olaylar olmuş ve bu ayda bir çok münevverimiz şehadetle veya eceli ile hakka yürümüş.

Türk Dünyasının tarihinde izler bırakmış olan Aralık ayında çok acı fakat bir o kadar da şerefli ve önemli olaylar olmuş ve bu ayda bir çok münevverimiz şehadetle veya eceli ile hakka yürümüştür.

Hakka yürüyenlerimizi hep birlikte Fatihalarımızla anarken, Türk Dünyasının tarihinde yer alan olayları da bu vesile hatırlamış olacağız İNŞALLAH.

22 Aralık 1914 de başlayan, 15 Ocak 1915 de Türk milletinin vatanı için neleri göze alabileceğini gösteren çok acı ama bir o kadarda abideleşmiş bir destan olarak Sarıkamış Harekâtı daima yüreklerimizde yaşatılacaktır.

27 Aralık 1919 da Kurtuluş Savaşımızın Ankara'dan yönetilmesinin daha iyi olacağını düşünen Büyük Atatürk yedi düvele karşı yediden yetmişe yanına aldığı kahraman ecdadımızla birlikte “Ya İstiklal Ya Ölüm!.” diyerek Ankara’mızı istiklal ve istikbalimiz için milli mücadelemizin karargâhı yapmıştır.

21-25 Aralık 1963’te, Kıbrıs’ta Rum çeteleri tarafından soydaşlarımıza karşı yapılan katliam ve vahşet Yunanistan destekli Rum çetelerin eliyle işlenmiş ve yüzlerce sivil, masum Kıbrıs Türkü; çocuk, kadın, yaşlı denilmeden katledilmiştir.

Bu insanlık suçu tarih sayfalarına kara bir leke olarak “Kanlı Noel” adıyla geçmiş, dünyanın bütün iyi insanlarının vicdanında derin yaralar, unutulmaz izler bırakmıştır.

“Kanlı Noel” saldırıları sırasında 20 bine yakın masum silahsız sivil Türk göçe zorlanmış 103 köy yakılıp yıkılmış kan donduran vahşetlerle karşı karşıya kalmıştır.

24 Aralık 1963 gecesi kan içmeye doyamayan Rum Çeteleri, görevde olan ve Rum hastalara da baktığı herkesçe bilinen, Dr. Bnb. Nihat İlhan’ın, Lefkoşa’nın Kumsal semtindeki evini basarak,6 yaşındaki Murat’ı, 4 yaşındaki Kutsi’yi ve sadece 6 aylık olan Hakan’ı ve anneleri Mürüvvet hanımı saklandıkları banyo küvetinin içinde kurşun yağmuruna tutarak şehid etmişlerdir.

Bu katliamın yaşandığı ev “Barbarlık Müzesi” olarak bütün insanlığa ve gelecek nesillere, Rum çetelerinin işlediği insanlık suçunu unutturmamak için dünya döndükçe açık kalacaktır.

Kahraman Kıbrıs Türkü, Türk Devletinin desteği ve Türk milletinin yardımı ile yaşadıkları onca katliama ve zulme rağmen bağımsız ve özgür devletleri KKTC’ni kurmuş sınırlarını kıyamete kadar silinmeyecek şehid kanları ile çizmişlerdir.

16 Aralık 1991 de Ata Yurdumuz Kazakistan, Sovyet Rusya’nın dağılması ardından bağımsızlığını ilan etti ve bu yeni Türk devletini ilk tanıyan ülke de kardeşi Türkiye oldu.

Ülkemize çok şey kaybettiren fakat Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli iradesi ve milletimizin desteğiyle başarıya ulaşamayan "17-25 Aralık 2013 FETÖ’nün Parelel Polis ve Yargısal Darbe Girişimi"

 1 Aralık 1939 Çanakkale’yi geçilmez yapan unutulmaz kahramanımız Koca Seyid’in!..

2 Aralık 1888 Vatan ve Hürriyet şairi Namık Kemal’in!..

2 Aralık 1994 “Bu vatan toprağın kara bağrında Sıra sıra dağlar gibi duranlarındır” diyen Orhan Şaik Gökyay’ın!..

4 Aralık 1958 Kırım mücadelesinin önderlerinden Dr. Ahmet Özenbaşlı’nın!..

5 Aralık 1941 Can Azerbaycan’ımızın yetiştirdiği Türk Dünyasının büyük şairi Hüseyin Cavid’in!..

5 Aralık 1979 komünist katiller tarafından bürosunda şehit edilen ülkücü ağabeyimiz Av. Hüseyin Cahit Aküzüm’ün!..

11 Aralık 1975 “Bin cihana değişmem Şu öksüz Türklüğümü” diyen Atsız Hoca’nın!..

12 Aralık 2003 ‘Biz bir millet, iki devletiz" diyen Can Azerbaycan’ımızın Umummilli lideri Haydar Aliyev'in!..

17 Aralık 1995 Doğu Türkistan davasının yılmaz savunucusu İsa Yusuf Alptekin'in!..

27 Aralık 1979 Ülkücü Hareketin Başbuğu Alparslan Türkeş’in; “…Mezara indirilirken başındaydım. Mezara bile sığmadı yavrum.” Dediği ülkücü ağabeyimiz, Ercüment Yahnici’nin şehadeti!..

27 Aralık 1936 İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un!..

27 Aralık 1941 ömrünü Türk Dünyasının birliğine, bağımsızlığına adayan Kazak devlet ve siyaset adamı Mustafa Çokay’ın!..

31 Aralık 1961 DP hükümetlerinde bakan olarak yaptığı icraatlar ve MTTB başkanlığındaki fikri duruşuyla tarihimizin not düşen, 27 Mayıs Cuntasının Müebbet hapse mahkûm ettiği Ahmet Tevfik İleri’nin!..

31 Aralık 1988 Türk-İslam ülküsünün başöğretmeni Seyyid Ahmet Arvasi’nin!..

Hakk’a yürüdükleri günlerdir!..

Tarihimizin her döneminde ve günümüzde, İstiklal ve istikbalimiz için canını veren şehidlerimize rahmet, gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyor, saygı ve şükranla anıyor, ömürlerini birlik ve dirliğimize vakfeden tüm münevverlerimizin manevi huzurlarında saygıyla eğiliyor, ahirete irtihal edenleri saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Allah’ın huzurunda, tarihin şahitliğinde, şehidlerimize, gazilerimize, kahraman ve münevverlerimize layık olacağımıza ve onlara layık nesiller yetiştireceğimize, canımız pahasına, istiklal ve istikbalimize, vatanın, milletin ve devletin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkacağımıza, emperyalistlerin ve siyonistlerin adları farklı görevleri aynı maşaları olan, PKK-PYD/YPG/SDG, DAEŞ, FETÖ terör örgütlerinin ve sahiplerinin hayallerini kabusa çevirerek bütün insanlığı ‘NİZAM VE MERHAMET MEDENİYETİ’ ile yeniden buluşturacağımıza SÖZ VERİYORUZ.

Türk-İslam aleminin ve tüm insanlığın yeni yılını tebrik ediyor, yangın yerine ve kan deryasına döndürülen Filistin, Türkmeneli, Kırım ve Doğu Türkistan’daki kardeşlerimizin de esenliğe kavuşmalarına vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.