Ben daha, Yeniden Yeniden Refah Partisi'nin hizmet vermeye başladığı konteynerden ayrılmadan orayı ziyaret ettiğimin dedikodusu Ankara'ya kadar ulaşmış.

Bugün pazar yerinden ayrıldıktan sonra muhasebeye uğramadan önce depremde yıkılan Serdaroğlu Oteli'nin bulunduğu yerde hizmet vermeye başlayan Yeniden Refah Partisi'ne hayırlı olsun ziyaretinde bulundum.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı İsmail Demir 'le 20 yıllık iş yeri komşuluğumuz var. Oturduğum evin güvenlik sistemini de 15 yıl önce kendilerine yaptırmıştım. Çok sık olmasa da arada bir sohbet eder, dertleşiriz kendileriyle.

Ben daha, Yeniden Yeniden Refah Partisi'nin hizmet vermeye başladığı konteynerden ayrılmadan orayı ziyaret ettiğimin dedikodusu Ankara'ya kadar ulaşmış.

Yeniden Refah Partisi'ne hayırlı olsun ziyaretinde bulunmamı dert edinen ahmaklar ve cahiller sürüsüne söyleyecek sözüm yok.

Bugüne kadar siyaseten kimseye hesap verecek bir pozisyonun içerisinde olmadık, bundan sonra da Rabbim böyle bir pozisyonun içerisine bizi düşünmez inşallah

Bilmedikleri bir şey varsa onu söyleyeyim; Bu şehirde aktif siyasetin içerisinde olan ya da olmayan her düşünceden ve inançtan arkadaşlarım var. Hepsiyle görüşmüşlüğüm ve sohbet etmişliğim var. Siyasi partinin kendisi önemli olmaksızın orada görev yapan arkadaşlarım olduğu sürece her türlü görüşmelerim ve ziyaretlerim de devam edecektir.

Dün olduğu gibi bugün de herhangi bir konuda Adıyamanla ilgili fikrimizi sonra arkadaşlar olursa düşüncelerimizi olanca samimiyetimizle söyleriz. Fikrimizi soran arkadaşın hangi siyasi partiden nasıl bir görevde bulunduğuna bakmayız.

Bizim için partileri değerli kılan partilerin kendisi değil, orada görev yapan arkadaşlarımızdır. Dolayısıyla arkadaşlarımızın hangi partide siyaset yaptığının bir önemi yoktur..

Cahiller ve ahmaklar sürüsünün bir dostumuzu ziyaret edip hayırlı olsun dileklerinde bulunmamızı olağanüstü karşılamaları gayet normaldir. Çünkü kendileri siyaseti bir rant aracı olarak görmekte herkesi de böyle görmektedirler...

Bize gelince biz meramımızı 2018 yılında şu şekilde ifade etmeye çalışmıştık;

Farklı inanca, farklı dünya görüşüne, farklı siyasal tercihe sahip olan birçok arkadaşım var.

Birlikte yol yürüyebileceğim hiç bir arkadaşımı, ömrüm boyunca hiç bir siyasi partinin ya da cemaatin liderine değiştirmedim.

Farklı inanca ya da farklı dünya görüşüne sahip arkadaşlarım yüzünden inancımı ya da dünya görüşümü de değiştirmedim.

Ama birlikte yol yürüyebileceğim, hasbihal edeceğim, oturup çay içebileceğim arkadaşlarım, oy vermeyi düşünmediğim bir partiden aday olurlarsa onlardan dolayı oy kullanma tercihimi değiştirebilirim.

Ne partiler din, ne de onların liderleri dinin önderidir benim İçin..

Hiçbir siyasal partinin görüşleri ya da liderlerinin söylediklerinden dolayı arkadaşlarımla arama mesafe koymam. Ama siyasal tercihleri ve arkasından yürüdükleri parti liderinin söyledikleri üzerinden kalbimi kıran arkadaşlarım olursa, onlarla arama kalbim kanasada onaramayacakları bir mesafe koyarım.

Arkadaşlarım, inancım ve dünya görüşüm üzerinde tasarruf hakkına sahip değildir ama oy kullanacaksam tercihimi değiştirmek konusunda bir tasarrufa sahiptir.

Bu tasarruf, onların isteği ile değil, benim isteyerek kullandığım bir tasarruftur...

Bu yüzden "Peygamber de gelip falan partiden aday olsa oyumu vermem" diyenlere küçümseyerek, acıyarak ve üzülerek bakıyorum.

Rabb'im cümlemizin günahlarını affetsin.