Günümüzde ise daha çok mağlup durumda olan takımların çok adamla hücum yaparken rastgele yüksek, uzun toplarla gol aramasına denilirdi.

Futbolda özellikle 1970 li yıllarda çok yaygın olan bir oyun anlayışıdır.Günümüzde ise daha çok mağlup durumda olan takımların çok adamla hücum yaparken rastgele yüksek,uzun toplarla gol aramasına denilirdi. Fakat ben bugünkü yazımda genellikle kulüplerin borçlanmasına veya kapanmasına kadar götüren transfer dönemlerindeki doldur boşalttan bahsetmek istiyorum.

Ülkemiz takımlarının bir çoğu transfer dönemlerinde önceden bir scouting çalışması yapmadıkları için hazırlıksız yakalanıyorlar.Bu nedenle yönetimdeki yetkililerin bir çoğu profesyonel futboldan uzak oldukları için transfer döneminde ya teknik adamlara yada kulübe yakın veya içinde olan bir menejere inanmak zorunda kalıyorlar.

Takımların iyi olmasından çok genelde birilerinin menfaati için her sene birçok takımın kadrosu % 60/70 değişime uğruyor.Bizdeki bu transfer anlayışı ülkemize mahsus başka bir ülke takımlarında bu kadar kadro değişimini görmek mümkün değildir.Kısacası futbol sahalarındaki doldur boşalt sistemi özellikle transfer dönemlerinde,ülkemiz kulüplerinin çoğunluğunda takıma katkı yapmasından çok birilerinin ceplerini doldurmak için yapılıyor.

Çünkü takıma her yeni gelen oyuncu demek birilerinin hesaplarına para yatması demektir.O yüzdende transfer dönemi geldiğinde ellerini ovuşturan o tayfa transferde takıma katkı sağlayacak oyuncu yerine ipi ellerinde olan ( biri-beşe katlayarak ) futbolcuları getirerek takımların geleceğine ve altına dinamit koyarlar.

Kısacası ne çıkarsa bahtınıza misali takımlarda doldur boşalt dönemi başladı arkadaşlar,takımlarımıza hayırlı olsun.

Yıllardır kulüplerin içine yerleşmiş ( 0 )doldur boşalt sistemini klasik hale getirenler,kulüplerin içinden ayıklanmadıkça tribünde sizlere ve kulüplerimize rahat yok denilebilir.

Açıkcası o harcanan paralar yönetenlerin cebinden çıkmadığı sürece adı ister teknik adam,ister sportif direktör,ister menajer ister yönetici isterse kulüp içi uzantıları olsun onlar geçmişteki gibi yine doldur boşalt oynamaya devam edecekler,bizlerde maalesef aynı filmi izlemeye devam edeceğiz.

Kulüplerine zamanını ayıran,parasını harcayan başkanları yöneticileri,işini düzgün yapan sportif direktör veya menajerleri tenzih ederim.Bu yazdıklarım tamamen kulüplerin geleceğine ipotek koyan kim varsa onlara,onlarda kendilerini iyi bilirler.

“ Cahil insan sorunun kaynağı kendisi olduğu halde başkasını suçlar…”. ( Bizimkinin yaptığı gibi )

Ali Güneş