Kör olası güncellerimiz ve dahi gündemlerimiz o kadar boşluklarla dolu ki; Dolu sandığımız o kadar “Boş”lar var ki!…

Tüm bunların arasında gerçek gündem olması gereken “Lüzumlular” listemiz hayli karışık.! Pantolonun arka cebinde unuttuğumuz buruşmuş eski notlar gibi hatırlanmayı bekliyor…

Sadede geleyim: Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü Malatya’da bir ödül töreni vardı. “Geleneksel GAP Oscarı 15. Ödül töreni”

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan Vekili Hamit Özpolat,  sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni olduğum “Times Of Turkey” Dergisinin Jüri heyeti tarafından yılın en başarılı dergisi seçildiği ve ödül alacağımı birkaç gün önceden haber vermişlerdi.

Gaziantep Basın camiasının önemli simlerinden  dostum sevgili Hanifi Kılıç ve Kilis İHA Bölge müdürü Mehmet Ali beyle Malatya’ya gittik.

Malatya Belediye’sinin sahiplendiği ve destek verdiği törenin yapıldığı salon ve atmosfer gayet nezih ve çarpıcı bir havaya sahipti.

Malatya Büyükşehir Belediye’sini  böyle güzel ve kapsamlı bir salon yaptığı için kutlamak gerek.

Salon dolmuştu. Saymadım ama takriben Bin kişilik bir davetli ordusu vardı. Ödüle layık görülen kişi, kurum ve kuruluşlar gayet önemli ve icraatları ile ödülü hak eden isimlerdi.

Belli ki; Jüri üyeleri titiz ve özenli bir çalışma yapmıştı. İnce elenip, sık dokunan kilim motifleri gibi, her biri kendi alanında önemli işlere imza atmış ki, içerisinde Devlet Başkanı, Bakan, Siyasetçi, İş İnsanı, Gazeteci ve Sanatçıların olduğu elit bir liste idi..

Dünyanın çeşitli ülkelerinden kimseler vardı. Romanya’dan, KKTC’den, Irak’tan, Bulgaristan’dan önemli isimleri bir araya getiren bir organizasyon düzenlenmişti Malatya’da.

Özellikle vurgulamak istediğim bazı isimler var ki; Gerçekten hem bu ödülü sonuna kadar hak ediyor, hem de varlıklarıyla ülkemize, özellikle törene ev sahipliği yapan Malatya ilimize önem ve değer atfediyordu.

Mesela; KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yılın en başarılı Devlet Başkanı seçildi. Her ne kadar kendisi bizzat gelememiş olsa da,  orada bulunan topluluğa sinevizyon aracılığıyla yarım saate yakın hitap etmesi çok önemliydi.

TBMM’den, Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Ahmet Aydın’ın gece boyunca salonda kalması takdire şayandı.

“En başarılı makam” ödülü Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev’e, “En başarılı bakan” ödülü ise Irak Bölgesel Yönetimi Etnik ve Dini Oluşumlar Sorumlu Devlet Bakanı Aydın Maruf’a verildi.

En başarılı siyasetçi” ödülünün TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’a, “En başarılı vali” ödülünün Hakkari Valisi İdris Akbıyık’a, “En başarılı belediye başkanı” ödülünün Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a verildi.

Romanya Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Sorin Stancu binlerce kilometre yol kat ederek gelmişti.

Mehrdad Saadat İran ve Türkiye Müşterek tic. Ve San. Odası Başkanı Olarak İran’dan gelmişti..

Van Ticaret Odası bütün Yönetim Kurulu üyeleri ve iş insanlarıyla 40 kişilik bir gurupla katılarak büyük renk kattı.

Çevirdiği filmlerle büyük başarılara imza atmış olan Erkan Petekkaya törene katılmasıyla büyük ilgi odağı oldu.

İŞ Kadını Yasemin Açık, Elazığ Çimento Fabrikasının sahibi ve önemli bir isim. Başarılı bir iş kadını olarak bölge de gayet iyi tanınan ve sevilen birisi. Yasemin hanımın törende ödül alması, bir iş kadını olarak önemli ve teşvik ediciydi.

Gözler diğer şehirlerimizden başarılı iş insanlarını aramadı değil…

Velhasılı kelam; Gazeteci/Yazar Zeynel Abidin Kıymaz ve Malatya basın camiasının duayen ismi Hamit Özpolat öncülüğünde ve olağanüstü gayretleriyle büyüyen “GAP Gazeteciler Birliği”  tarafından organize edilen “GAP Oscarı” Ödül töreninin 15. Malatya’da yapıldı. Bu organizasyon kadar, bu iki önemli gazetecinin bölgeye sağladıkları tanıtım gayretleri de takdire şayandır ve alkışı hak ediyor.

Malatya bu organizasyonla birlikte Uluslararası mana da ciddi ve önemli bir Piar yaptı. Ulusal ve Uluslararası yüzlerce haber mecrasında Malatya gündeme geldi. Öyle sanıyorum ki; Bu etkinliğin orta ve uzun vade de Malatya ekonomisine ve iş dünyasına önemli etkileri olacaktır.

Ülkemizin ve güzel insanımızın tanıtımına önemli katkılar sağlayan böylesine üst düzey bir organizasyonda ödül almak ben ve sahibi olduğum dergi adına gayet gurur verici ve çok keyifliydi.

Bu muhteşem organizasyonda şahsıma layık görülen “Yılın En Başarılı Dergisi” ödülü için GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’a, Başkan Vekili ve Malatya Büyükşehir Belediye’si Başkan Baş Danışmanı Sevgili Hamit Özpolat’a ve bizi ödüle layık gören yönetim kurulu üyeleri ve jüri üyelerine sonsuz teşekkür ederim.