Milliyetçi hassasiyeti olanların MHP'den kaçtığı son dönemde, Yavuz Ağıralioğlu ve Ümit Özdağ'ın hareketi de etki alanlarını genişleteceğe benziyor.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir televizyon programında, yerel seçimlerde; CHP'nin tek başına kazanma ihtimalinin düşük olduğunu ifade etmişti.

Son seçimde DEVA Partisi, toplamda 189 bin oy alabildi.

CHP'nin desteğiyle 38 milletvekili kazanan, DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Partinin toplam oy oranı bu seçimde yalnızca yüzde 2'de kaldı.

DEVA Partisi birisi Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi olmak üzere, dört ilçe dışında başka bir kazanım elde edemedi.

Buradaki başarı da partinin değil adayın dört yıldır aralıksız çalışmasının eseri. AK Parti'nin yer altı sularıyla meşhur ve şişe su fabrikalarıyla dolu bu ilçede halkı susuzluğu mahkum etmesinin etkisini de önemli bir faktör olarak görebiliriz.

Adıyaman'da çevresel olarak en kötü durumda olan ve neredeyse her yerinden çöp fışkıran, kirli cadde ve sokaklarla örülü iki ilçesi Kahta ve Çelikhan yeni başkanlarıyla nasıl bir yola girecek, Çelikhanlılar'ın sorunları çözülebilecek mi?

Bu seçim sonuçları gösterdi ki, CHP'nin iktidar yürüyüşü başladı ve AK Parti, ANAP'ın düştüğü duruma düşmeye namzet..

Yeniden Refah Partisi'nin ana muhalefet partisi olma ihtimali yükselirken, DEVA, Gelecek, Saadet ve İYİ Parti'nin siyaset tarihi müzesindeki yerlerini yakın süreçte almaları şaşırtıcı olmayacaktır.

Milliyetçi hassasiyeti olanların MHP'den kaçtığı son dönemde, Yavuz Ağıralioğlu ve Ümit Özdağ'ın hareketi de etki alanlarını genişleteceğe benziyor. Zafer Partisi yerel seçimlerde DEVA, Gelecek, Saadet, Demokrat Parti ve İYİ Parti'nin toplam oylarından daha fazla oy aldı.

'Ufak Tefek Sıkıntılar'ı Adıyaman'ın nasıl aştığını da bir sonraki yazı ya da videoda yorumlamaya çalışacağım..

Beni takip et Hafız...