Halil Fırat ilçeye yaptığı hizmetlerle vatandaşla olan ikili ilişkilerde ki başarısıyla, kısa sürede memlekette sevildi sayıldı. Adıyaman’da konuşuluyor oldu.

Baraj ve Depremle viran olmuş Samsat’ı ayağa kaldırmak için çabalayan isimdi Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat.

Halil Fırat ilçeye yaptığı hizmetlerle,  vatandaşla olan ikili ilişkilerde ki başarısıyla kısa sürede memlekette sevildi sayıldı. Hizmetleri Adıyaman’da da konuşuluyor oldu.

Genç, dinamik, azimli, zeki ve heyecanlı bir siyasetçi olarak Adıyaman seçmeni de ‘keşke böyle bir belediye başkanımız olsa, kente bir heyecan gelse’ diye düşünceleri de Halil Fırat’tı etkiledi.

Samsat’ta sergilediği insan odaklı hizmet anlayışı kendisi için bir referans olmuştu, yerel yönetimde başarısız olan Adıyaman’a bir şeyler yapabilirim idealleriyle doldu.

Sosyal-kültürel-sportif faaliyetleriyle, baraj kıyısında yarattığı yaşam ve istihdam alanıyla, kadınların üretimine yönelik yatırım kararlarıyla, samimi ve mütevazı kişiliğiyle Adıyaman için yeni ve kocaman bir pencere açılmıştı Samsat’tan…

Arazinin para etmediği, fırsat bulanların taşınıp terk ettiği ilçede yaptığı çalışmalar, yaşanabilir Samsat ortaya çıkınca arazide pahalandı evde.

Özetle her adımıyla sevilen, sayılan, itibar gören, takip edilen Başkan Halil Fırat Adıyamanlıların “önümüzdeki seçimde Adıyaman’da başkanımız olacak biri” dediği bir isimdi…

6 Şubat depremlerinde ilk andan itibaren sergilediği yürekli duruşu ile Adıyamanlılar için adeta vazgeçilmez oldu Halil Fırat.

6 Şubat felaketinde depremin ilk anından itibaren kurduğu arama kurtarma ekibine bizzat kendisi başkanlık ediyor ve enkazlardan hayatları kurtarıyordu… Bununla birlikte evi yıkılan, hasar gören ve deprem şokunu yaşayan yaklaşık 80 bin civarında Adıyamanlıyı aylarca Samsat’ta misafir etti… Depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını karşıladı, onlarla birlikte ağladı sabahladı.

Depremzedelerin acılarını yürekten paylaştı, onların morallerini yüksek tutma adına ne gerekiyorsa yaptı…

Adıyamanlıların  “Başkanımız Halil Fırat olursa iyi olur”  isteğini duyurmak için de AK partiden adaylık içinde elinden geleni yapmıştı…

Halkın teveccüh ettiği , piarı yüksek Halil Fırat gibi aday adayları dışında, başka aday gösterilince AK partide seçim heyecanı ortadan kalkmış, partililerin bir çoğu da sandığa gitmeyerek tepkilerini ortaya koymuşlardı.!

AK partide adaydan hoşnut olmayan en üst düzey parti yönetici idareci ve sorumlular seçim çalışmalara iştirak etmedi, çalışıyormuş gibi görünmeye çalıştılar.

Halil Fırat’sa kendisine CHP’nin adaylık teklifine dahi dönüp bakmadı.

CHP’nin ısrarına rağmen Ak Parti’ye sırtını dönmeyen Halil Fırat bu defa Adıyaman’dan aday gösterilmeyince tekrar Samsat’tan AK partiden aday oldu…

Samsatlılar Halil Fırat’ı bağrına bastı %71 oyla tekrar belediye başkanı seçtiler.

Mevcut Adıyaman tablosunda Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat %70  oy oranına layık görüldüyse vatandaşta karşılığının ne kadar olduğu az çok tahmin edilir diye düşünüyorum.

AK parti Adıyaman’da alınan ağır yenilginin faturasını araştıracak ve bedelini ağır kesecek.

Partiye emek veren zaman ayıran, partinin başarısı için bedel ödeyen mesai harcayan partililer, Adıyaman’da alınan ağır hezimetin nedenlerini ortaya koyup, partinin tekrar ayağa kalkması için gerekenleri yapmaları lazım.

Güçlü bir AK parti teşkilatına Adıyaman’ın her zamankinden daha fazla ihtiyacı var.

Adıyaman’da yapılacak çok iş var, bir kent baştanbaşa yenileniyor.