Anneler analar anne olmadan anne yüreği taşıyanlar biyolojik analar ruhundan süt damlayan ezberinde çocukça dili bilen ey gül kokan gülce anneler...

Anneler analar anne olmadan anne yüreği taşıyanlar biyolojik analar ruhundan süt damlayan ezberinde çocukça dili bilen ey gül kokan gülce anneler...

Şimdi sorsam yada sohbet ederken herkes ideal anne mükemmel ebeveynler kuralcı prensip sahibi birde onlar başka severler çok severler aşağılar senin analığını sorar sorgular vurur yerden yere onlar hep ütülü kolalı en kalitelisinden giydirir şöyle bir süzer çocuğunu ve seni benimkiler Afrikalı çocuklar gibi cılız büyüdü. Senin ne yaptığını bilmez ama yine konuşur da konuşur bilmez dinlemem dinliyor gibi yaparım çok yaptığım bir iş herkes çok biliyor ben kim ki ne yaptın a öyle mi olmaz ama, hatta kızım ilk yurt dışına giderken ideal bir anne a ben çocuğuma asla kıyamam sen nasıl annesin ah hangi birini anlatayım ben bu ideal annelerin ya bir ruhumuzda kol kola girip içimizdeki reel kadınla bir volta atsak ta nefes alışımıza kadar dürüstçe, şuna katılıyorum yabancı dil gibidir analık bilmediğini öğretemezsin ben neleri yapamadıklarını biliyorum ve çocuklarımdan özür diliyorum.

O annelerden olamadım öncelikle eğitimin dışında içgüdülerimin koşulsuz sevginin temelinden geliyor hepimiz ana olamıyoruz hele ana boşluğundan geliyorsan saçın okşanmadıysa yansıtamazsın o akımı, sadece güzel severim bilmem gayrısını bu kadar çok bilen analar varken, hele doğada canlıları incelediğimde orada da analar başka başka kutsal hazineden nurlara sarılı ana evlat bağı ama hepimizde başka boyuttayız.

Ben eksik olduğum yerde özür diliyorum güzel yavrularım evlatlarımdan ,herkesten her şeyden çok sevdiğim en ince çizgidir onlar benim yüreğimin inci dizili elmas parçaları dünyayı ayağa kaldırırım onlar için her şeyi eksik verebiliriz. Sanırım yine çok beceremediğimiz sevmekten geçiyor baş kural yürekten de sevsek anlıyorlar gizli bir bağ hiç kimsenin aklının ermediği susarak anlaşabilmek bildiğim gerçek en güzel yansıma sevgi aynasında oluyor çoğalıyor büyüyor onlarda biz sevdikçe onlar büyüdükçe ektiğimiz ağacın meyvelerini keyifle izliyoruz.

Ben bu dünyanın en çokta analığını sevdim güzel anneleri yüreğimden ellerim acıyana kadar alkışlar, şapka çıkarırım ey benim koşulsuz sevdiğim yavrularım, evlatlarım ne zaman bir ele ihtiyaç duyarsan dokunun yüreğinize bir elim hep orada soluğumdasınız her nefesimde siz bir gün tanrıların arabasına bindiğimde sakın üzülmeyin beni eğlence keyifle anın size oradan da el sallayacağım..

Birde cennetim huzurum kızımın John’mun armağanı büyük aşkım torunum Noah’ım ben diğer anneanneler gibi değilim ama aramızdaki köprü bağ sevgi bir başka hiç bilmediğim aklıma gelince yüzün ,gözlerim doluya tutulur sevinçle karışık!

Kıymet Şahin