İsrail'in yüzlerce füzesi hedefi tam tutturamadı diye hayıflandınız, bir an önce Esad gitsin Suriye düşsün diye dualar ettiniz.

Afrika'nın en büyük petrol rezervlerine sahip Libya'da, 2011'de başlayan ayaklanmaların ardından Kaddafi dönemi, NATO'nun askeri müdahalesi ile sona erdi, alkışladınız.

10 yılı aşkın bir zamandır Libya'da hükümet dahi kurulamıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yabancı ülkelere gönderilmesi ve yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması için Hükûmet’e yetki verilmesine ilişkin başbakanlık tezkeresi" olan bilinen 1 Mart tezkeresi mecliste geçmemesine rağmen sonuçları itibariyle bir bir uygulanırken alkışladınız. Irak'ın daha kolay ve daha ucuz yoldan işgal edilmesine yol açacak 1 Mart tezkeresini uzun yıllar her türlü olumsuzluğun gerekçesi saydınız.

2010 yılında başlayan Suriye iç savaşının ve kuşatılmasının bizatihi bir parçası oldunuz, İsrail tarafından gönderilen yüzlerce füze hedefi tam tutturamadı diye hayıflandınız, bir an önce Esad gitsin Suriye düşsün diye dualar ettiniz.

İsrail'in Büyük Ortadoğu projesinin önündeki en büyük üç engel Irak Suriye ve Libya'ydı. Ve bu ülkelerin başlarındaki liderler Saddam Kaddafi ve Esad'dı.

Libya'da 10 yıldır hükümet kurulamıyor, Irak'ın kaç parçaya bölündüğü belli değil, Suriye desen paramparça ve bugün hala ayakta kalmasını Rusya'ya borçlu.

Söz konusu 3 ülkenin on yıllar boyunca Filistin'e her türlü maddi manevi ve askeri teçhizat anlamında destek verdiği herkesin bildiği bir gerçek. İsrail'in Filistin'i ablukaya aldığı dönemlerde sonuç alınamasa da ara ara Suriye'den İsrail'e füzeler gönderilirdi.

İsrail'in güvenliği için büyük tehlike arz eden Irak Suriye ve Libya bir bir işgal edilirken bir gün olsun meydanlara çıkmadınız, bu 3 ülkenin işgal edilmesinde Türkiye büyük rol oynarken bir gün olsun kınamadınız. Sınırlarımız delik deşik edilirken mayınlar temizlenirken bir gün olsun neler oluyor demediniz.

İsrail'in bugün bu kadar pervasızca davranmasının dolaylı yoldan da olsa en büyük destekçisi siz oldunuz. Şimdi İsrail'in izni olmadan süt, çocuk maması, bisküvi ve tıbbi ilaçlar dahi sokamadığınız abluka altındaki bir Gazze'ye destek olmak için her gün meydanlara dökülüyorsunuz. Siz treni çoktan kaçırdınız. Bunu Irak Suriye Libya işgal edilirken yapacaktınız.

Gerçekleri yüzünüze çarpanları İsrail propagandası yapmakla suçluyorsunuz. En büyük İsrail destekçisinin ve İsrail'in güvenlik içinde yaşamasının en büyük parçasının siz olduğunu biliyorsunuz çünkü.

Bugün Filistin için Gazze için meydanlara dökülerek attığınız naralarla vicdan azabından kurtulabilirsiniz ama tarihin ve Allah'ın gazabından kurtulamazsınız. Ne attığınız sloganlar, ne açtığınız pankartlar, ne şehit olmak için yanıp tutuşuyormuş gibi ucuz kahramanlıklarınız sizi kurtaracak.

Bugün toplanan yardımlar Gazze'ye ulaştırılamıyorsa müsebbibi sizsiniz. Gazze'nin bugün abluka altında çaresiz bırakılmasının müsebbibi sizsiniz. İsrail'in bugün bu kadar pervasız olmasının müsebbibi sizsiniz.

Çünkü siz Amerikalı askerler sağ salim evlerine dönsünler diye dua edenlerdensiniz. Çünkü siz Suriye'nin ve Libya'nın işgal edilmesinin öncülerindensiniz. Bugün Filistin'i Gazze'yi elsiz ayaksız çaresiz bırakan bütün politikaların arkasında sizin desteğiniz var.

Dün Amerika'nın, NATO'nun, ÖSO'nun başarılarıyla gurur duyduğunuz gibi bugün Gazze'yi abluka altına alan hiçbir insani yardımın içeri sokulmasına izin vermeyen İsrail'le de gurur duyabilirsiniz.

Unutmayın ki dünyanın her yerinde hatta İsrail'in kendisinde bile Filistin işgaline karşı eylemler yapılıyor. Dünyanın birçok yerinde Yahudiler Gazze ablukasına karşı çıkmak için kendini demirlere zincirliyor. İsrail'in içinde bile birçok Yahudi bağımsız bir Filistin devletini savunuyor, savunabiliyor.

İsrail uluslararası hukuka davet etmenin, Birleşmiş Milletler kararına saygı duymasını beklemenin bir anlamı yok. Bütün unların İsrail için bir anlam ifade etmediğini biliyorsunuz. Türkiye'nin somut olarak yapacağı bir tek şey var. 10 milyonlarca göçmenin ya da mültecinin ya da yabancının diledikleri Avrupa ülkesine gitmesinin önündeki engelleri kaldırmak. Bakınız sınır dışı edilmelerinden bahsetmiyoruz, sadece gitmek istedikleri ülkenin çıkış yolları kapatılmasın istiyoruz.

Avrupa Birliği ülkeleri üzerinden yapılacak en büyük yaptırım mıdır. Bunun dışında halihazırda İsrail'i rahatsız edecek ya da İsrail üzerinde baskı kuracak herhangi bir yöntem yoktur.

Meydanlara bunun için çıkın, mevcut hükümetten bu yönde bir karar almasını isteyin. Filistin için Gazze için gerçekten bir şey yapmak istiyorsanız bugün yapabileceğiniz tek şey budur. Abluka kalktıktan sonra neler yapabileceğinize ayrıca bakarsanız. Değilse daha uzun bir süre İsrail'in güvenliği ve Büyük Ortadoğu Projesi'nin hayata geçirilmesi için işgalcilere alkış tutar, Filistin'e ağlar gibi yapar durursunuz...