İstediği kadar bilgili olsun, çalışkan olsun, belediyeyi ilgilendiren bir konuda doğrunun ardında durmaya gücü yetemezse nasıl başarılı olabilir?

Arkadaşlarımla hasbihal

Adayın ismi çok mu önemli?

Yeni bir mahalli seçime doğru gidiyoruz. Her ne kadar eski heyecanlar yoksa da bir coşku yaratılmak isteniyor. Bu Coşku olmazsa sistem yaşayamaz. Fakat burada şunu söylemek istiyorum; aday kim olursa olsun anlayış değişmediği müddetçe sistemde değişme mümkün değil. Geçenlerde arkadaşın Fatih Mehmet Turhan "eskiden köyde oturanlar dinlenmek için şehire giderlermiş," demişdi. Şimdi acaba bir insan dinlenmek için İstanbul'a gidebilir mi?

İstanbul'un Büyükşehir belediye başkan adayı açıklandı. Hakkında olumlu olumsuz hiçbir şey söylemek istemiyorum. Fakat şehrim Elazığ ile ilgili bir misal vermek istiyorum. 2020 yılında Elazığ'da bir deprem oldu, bu deprem şunu ortaya çıkardı: yüksek katlı binalar özellikle fay hattının üzerinde çok riskli ve tehlikeli ve tam bu fay hattı üzerinde onun Çevre ve Şehircilik Bakanı olduğu dönemde bir bina dikildi.

22 katlı. Bakan beyin bu binaya karşı çıkmasına rağmen engel olamadı ona rağmen bina yapıldı.

Şimdi istediği kadar yetenekli olsun, bilgili olsun, çalışkan olsun, belediyeyi ilgilendiren bir konuda doğrunun ardında durmaya gücü yetemezse nasıl başarılı olabilir?

Başarı Kollektif olmaktan gelir, kanuna uyacaksın, kadroyla birlikte çalışacaksın, araştırmaya, ilme önem vereceksin, temel ilkelere aykırı ise asla taviz vermeyeceksin!