1991 yılında kurulmuş genç futbolcuların saha içi ve dışı iyi eğitilmiş elit antrenörler gözetiminde bugünlerin temelini atmaya başlamışlar.

1991 yılında kurulmuş,10 bin kapasiteli stadyuma sahip bir Danimarka kulübüdür.Çok yakın bir geçmişe sahip bu kulüp doğru ve profesyonel bir yönetim anlayışı ile 2015 yılında Gana’da bulunan Right to Dream group football akademisi Ceo’su Tom Vernon’un kulübün başına gelmesi ile beraber Nordsjaelland takımının rüya yolculuğu başlamış.

Genç futbolcuların saha içi ve dışı eğitimlerini özenle seçilmiş ve iyi eğitilmiş elit antrenörler gözetiminde bugünlerin temelini atmaya başlamışlar.

Takımın sadece son beş yılda futbolcu satışından kazandığı para 100 milyon Euro’nun üzerindedir.

Süper ligin yıldızlarından GS lı Victor Nelson ve FB li Emre Mor da bu Nordsjaelland akademisinin yetiştirdiklerinden

Diğer Avrupa’nın birçok kulübüne gönderdikleri Ernest Numaah,Kamaldeen Sulemana,Andreas Schjelderup,Mohammed Kudüs,Simon Adingra,Mikkel Damsgaard,Andreas Skov Olsen ve son yıldız ise 22 milyon Euro ile transfer bedeli ile West Ham United yolunu tutan Ibrahim Osman

Açıkçası günümüzde profesyonel futbol adamları tarafından yönetilmeyen,tesisleşme,altyapı ve sağlam scouting çalışması yapmayan kulüplerin kişilere,kamuya yada bankalara el açmaktan başka hiç şansları kalmamıştır.

Neden bu doğru örnekler görmezden gelinir ?

Neden tesisleşme,altyapı ve scoutinge gereken önem verilmez ?

Neden işin ehli insanlar yönetimlerde yer almazlar ?

Neden yanlış üstüne yanlış yapmaya devam ederler?

Neden geçmişteki hatalardan dersler alınmaz ?

Neden realist futbol adamları kulüplerin içinde fazla barındırılmazlar ?

Bu nedenler saymakla bitmez arkadaşlar,futbolumuzun en büyük sorunu ise Beşiktaşın eski teknik direktörü Slaven Biliç’in ayrılırken söylediği şu kelimelerde gizlidir.

“ Yetkisi olanların bilgisi, bilgisi olanların yetkisi yok “

Ali Güneş