İçindeki soylu kadın gitmiştir. Aynadaki zavallı kadına bedenine bakarsın, ona emek vermiş zavallı ellerine sonra sorgu odasındaki zavallı kadını sorgularsın

ALDATILMAK BİR YANA,

BEN O YALANA NASIL İNANDIM?

Kim bilir kaçımız bu duyguyu yaşadık, kaç dem ağlamaklı hüzünlü uyuyamadığımız sayısız geceler. O menem şiddetin sesliliğini, sessizliğini yaşadık. Aldatılan bilir inci tanesi gibidir çarpışan duyguların, bir döküldü mü boynundan fırlar her bir yere, kimisi kaybolur, kimisi yok olur, artık zor dizilir her biri ayrı duygu koptu mu imkansızıdır yüreğinin!

Kar taneleri gibi üşütür ince ruhunu şirazesi kayar ben kimim neyim dersin? İçindeki soylu kadın gitmiştir. Aynadaki zavallı kadına bedenine bakarsın, ona emek vermiş zavallı ellerine sonra sorgu odasındaki zavallı kadını sorgularsın görünmez bir aynanın arkasından, senden daha mı güzel daha mı dişi daha kültürlü ya da neşeli.

Bir an evvel çıkmak istersin o soğuk karanlık odadan. Güneş açsa kulağına eğilip "yok öyle bir şey dese" alır mı içindeki aşağılanmış, yaralanmış örselenmiş yüreğini söndürür mü aldatılmanın harlı ocağını?

Destanlar yazsan anlatamazsın acısını, bakışlarının parlaklığı geçmişte kalmıştır, düşünce mekanizmanın zincirleri kopmuştur, bittin sen artık, sıkıysa salla saçını bir o yana bir bu yana anlamsız artık. Aldatılmanın sazlı sözlü arabesk makamınla içimdeki kızgın kadınları da beraberimde götürüp kaşını gözünü kafasını yarmak. Camını çerçevesini aşağı indirip kafasını suya sokup sokup çıkarmayı ne çok isterdim. Ne asaleti ne saygısı şalter atmıştır bir kere. Aldatılmanın bir hikayesi daha eklenmiştir, unutulmaz eserler arasına unutmaz unutturamazsın.

Aldatılmanın var olmaz dayanıklılığı ve içini kurt gibi kemiren hemcinsinde katılmıştır hayatınıza, yastık düşmanının cinayeti kesinleşmiştir her inkarında bir ip ucu, sonuç mu? Güzel bir şarkı dökülür dudaklarından gelsin hayat bildiği gibi, ya da bende yoluma giderim, gider acımı çekerim.

Kıymet Şahin

27.01.2024 06:03