Sevgi cicili bicili sunulduğunda dikkat diyorum 'inanma diyorum' gel de laf anlat o küçük kıza, perde açılıyor ben ve küçük kız heyecanlıyız izlemek için..

Nedir seni en çok mutlu eden diye soracak olursanız; Çilek, spagetti, yoğurt, zeytin, çikolata bir de olmazsa olmazım Mehmet Efendi kahvesi, her şeyin sebep-sonuç ilişkisi dahilin de; “çilek aşkın sevginin kokusu”, “çikolata mutluluk”, “spagetti aşk acısının”, “zeytin yoğurt güzellik iksirleri”.

Özeti en sevdiklerimle başladım bugün sabaha, sevgiyi hatırlatan tatlarla başladım güne, ağzımda çilek tadı, burnumda mis gibi kahvenin tadıyla sevgiydi, bugün heybemden çıkan, inan inanma herkes seviyor herkesin ortak açlığı, herkesin ortak arayışı sevgi var. Sevgi herkes için şunu öğrendim ki süslü cümleleri arasında sunulmakla olmuyor, hiç hak etmeyen dillerde, ilahi evrende Cengiz Aytmatov filminde sorgulandığı gibi! Sahi sevgi neydi? Şimdi yıllar sonra anlamını yaşadıkça anladığım, sevginin karşılığı güzel dostlarımı tenzih ederek.

Sevgi cicili bicili sunulduğunda dikkat diyorum inanma diyorum gel de laf anlat o küçük kıza, perde açılıyor ben ve küçük kız heyecanlıyız izlemek için, ışıklar kapanıyor, tam gözlerimiz alışıyordu ki karanlığı birden perde kapanıyor bir ışık hüzmesi, küçük kız çocuğunun gözünde kapatın ışıkları der gibi, telaşlı anlam veremediği gözlerle bakıyor etrafına, sevgi şefkattir, başını yaslamaktır. Yasla başını diyorum, yürektir, bakıştır, sen bakarken gözleri dolan ağlayan bir göz gördüysen inanmazsın gözlere yada arkasındaki bakışları okursun, öğrendiğin sevgi alfabesinde!

Harcamayalım bu efsunlu içi dopdolu harika duyguyu!

Derler ki çok sevme kaybedersin yok efendim dengeyi tayin et al ver ne aldı ne verdi sevgide hesaplar olmaz sevgi içindeki varoluş sebebidir sevgi yüreğin güneşidir, sımsıcak koşulsuz şartsız süt kokan mis gibi bebeğin kokusudur. Kirlenmesin dillerde pelesenk etmesinler mışş gibi yapanlar yada sevgiyi bilmeyenler ha birde önüne geleni sevemezsiniz.

Bu kara bonkörlükte neyin nesi, sevdin mi iliklerine kadar yaşarsın unutmazsın gökyüzü, derya bakışlarını saklarsın ta yürekte! İhanet edemezsin hayalinde bile sevginin köprülerini yıkamazsınız sevgi koca bir çınardır, bilir misiniz çınar kökleri bile asil en ulu ağaçtır serinletir, ısıtır hatta ağlar hüzünlerimize bir daha baharlarda çınar ağacı...