Şanlıurfa’ da asayişin ve kamu düzeninin sağlanması adına gözle görülür, elle tutulur operasyonlara imza atan il emniyet müdürlüğünü tebrik ediyorum.

Son zamanlarda huzur ve güvenliğin kalmadığı Şanlıurfa’ da asayişin ve kamu düzeninin sağlanması adına gözle görülür, elle tutulur operasyonlara imza atan il emniyet müdürlüğünü tebrik ediyor ve vatandaşın sürekli olmak kaydıyla şok yol uygulamalarının artırılmasını istediğini de belirtmek istiyorum.

Gerek gazetemiz istihbarat servisine ve gerekse şahsıma gelen ihbarlar doğrultusunda, başta Şanlıurfa da mukim vatandaşlar olmak üzere şehre gezi amaçlı gelen yerli ve yabancı misafirlerin yakındığı sorunların ve isteklerin en başında gelenleri sıralayacak olursam;

Halilürrahman gölü balıklı göl platosu, hem mekanın maneviyatına hem de genel asayişe aykırı illegal suçların hızla yaygın olduğu bir bölge konumunda bundan dolayı güvenlikçi ve bekçilerle değil bir fiil polisler nezaretinde tutulmalıdır.

Şehir içi ulaşım ve trafik zaten iflas etmiş durumda ve yerel idarecilerin umrunda olmayan bu durumun çözüme kavuşturulmasını vatandaş yine emniyetten beklemektedir. Sürekli gerek haberlerimiz de ve gerekse yazı ve yorumlarımızda önemle vurguladığımız il trafik komisyonu yeniden değerlendirme yapmalı konulu yayınlarımız, hep değerlendirme aşamasında denilerek geçiştirilmekte ve şehir günden güne kendi içinde boğulmaktadır. Oysa ki bir an önce il genelinde ana arterlere bağlanan yan yolların bir çoğunda tek yön uygulaması başlatılmalı bunun en başında pilot uygulama ise çiftehan, Türk meydanı  ve akarbaşı bölgesi olmalı. 

Emniyet caddesi ve Yunus Emre caddelerinde, adına prestij yol deyip orta refüjleri kaldırmak suretiyle caddenin ortasını otopak haline getirdiler. Trafiğin akışını engelleyerek kurallara muhalefet edenlere izin verilmemelidir.

Geçenlerde ilimize günü birlik ziyarete gelen yabancı bir vatandaş yine istihbarat servisimize bir fotoğrafla ihbarda bulunarak sitem etmiş ve şöyle yazmıştı; KADİM ŞANLIURFA TARİHE VE BU KÜLTÜR VARLIKLARINA HAKARETİ HAK ETMİYOR! BELEDİYE SORUMSUZ VE VURDUMDUYMAZ OLABİLİR LAKİN SİZ GAZETECİ OLARAK BUNUN VEBALİNDEN KURTULAMAZSINIZ… Vatandaşın sitemine konu olan tablo ise bu, adeta utanç tablosu.Utanmadan 2023 İslam dünyası kültür başkentiyiz diyen yerel idarecilere ithaf olunur. HAŞİMİYE MEYDANI MI YEDİ EMİN OTOPARKI MI ???!!!!

Çözüm yine emniyetten bekleniyor…

Faizcilere, uyuşturucu tacirlerine, ruhsatsız işletmelere, hırsızlara, arsızlara, namussuzlara, eğlence merkezleri adı altında illegal yapılanmalara, suriyelilerin kurtarılmış bölge diye adlandırdıkları topçu meydanına sürekli operasyonlar yapılmalı, Türk Polisinin nefesi enselerinden eksik edilmemelidir.

Parklar, bahçeler ve mezarlıklar adeta kaderine terk edilmiş; madde bağımlısı yatağı haline gelmiş durumda. Vatandaş kamera  ile izlenmesini ve güvenlik güçleri nezaretinde olmasını istiyor.

Gürültü kirliliğine her ne sebeple olursa olsun göz yumulmamalıdır. 

Başta dedim ya Şanlıurfa emniyetine tebrikler, vatandaş çok memnun daha fazla ve daha sık periyotlarda uygulama istiyor.

Şanlıurfa emniyeti, en son Kutluay ÇELİK’ in müdürlüğü döneminde vatandaş tarafından bu kadar taktir edilmişti ve bu dönemde olduğu gibi o dönemde de Toplum Destekli Polisler sahaya inerek vatandaş ile polis kaynaşması sağlanmıştı. 

Bir dönemin huzur ve hoşgörü kenti olan Şanlıurfa’ yı yeniden bu minvalde tesis etmek için Şanlıurfa’lı her zaman polisinin yanındadır. Vesselam…