Şimdiki ölülerden mi korkacağız? Şaşarım sonra yeni canavarlar aldı, iblisler aldı, hep korktuk korkutulduk, Ben korka korka korkmayı öğrendim,

Korkular, korkularımız kıldan ince, kılıçtan keskin, der başlarız. Havariler, peygamberler uzatmayacağım din korkusu her sene gidip elif cüzünde kaldığımız murat hoca mıydı, acaba öcü yok korkuyordum.

Bu beni yiyemez kızıda var onun, pek orlon kazaklı, dişlek, yeşil sabun kokulu mis ,arası kötü bir koku öcüler kokusuzdur, sizi bilmem ama biz ateşlenenince, kulağımız, başımız ağrıdığı zaman giderdik, Gürcü teyzeye önce girerken oğlu Yusuf ters ters konuşması, lakabım süslü ve fosforlu o yaşta da hep sus bi derdim acaba Yusuf mu öcü? o yaşta çocuklar kumaş pantolon giyer mi yok yok!

Ben anladım Asiye var kızları olan sesiyle bağıran mahallenin inlediği sesi (dikkat sağır olabilirsiniz) oda yaklaşmıyor insanlara, öcüler yakın olur ahhh! buldum. Gürcü teyze kurşun döken dini bütün birazda terle karışık yemek kokusu ahh anne beni niye getirdin? Ağlarım bende silahımı kullanırım birde oğlunuda getiriyor, hep öncelik onun geç oğlum ben sofada ip atlıyorum, zıplıyorum, duramazdım durduğum yerde gir içeri kaş göz hiç bakmam, bu durumda yüzüne o mimiklerle büyüdüm hepsini anlatırım mitolojik tarihi bilirler elbette hatta tiyatro yasak edilince, pandomimi ilk öğrenen benim, ailemin kadınları ohh sıra bende vizite ücreti ne verirsen annem cimridir, bu arada kesin en düşündüğündendir, ama mahallede saygınlığı olan becerikli bir kadın neyse işte geldim, öcü seansına sordunuz mu bana bir işe yaramadı desem, “sen sus ne anlarsın” hep susturuldum.

O yüzdendir ki çocuklarım hep konuştu yüzüme yüzüme, ahh seans başladı, önce eskimiş kötü bir çarşaf, hafif ekşimsi bir koku, ben saçımı kokluyorum o yaşta o aklımla soğumamak adına teyzelerden koca bir kase geliyor parçalanmış demir parçası ayy biliyorum, öcü o taştan çıkacak derken mırıl mırıl dualar koca yaprak dudaklı Gürcü teyzem mır mır derken vofffff kurşun atıldı kaseye cossss sesler çıktı, şimdi kaseden çıkacak öcücük, dönüştede, Zila teyzene gidelim kurşun iyi geldi ya, gidelim anne sokağa çıkacak arkadaşlarım bekliyor, hımm gezmek deyince iyileşiyorsun, hemen ya bırak beni ben daha yaratıcı öcüler bulurum yok görülecek, Zila hatuna orda bir ten krizi provada batan iğne biraz ağrıttı beni, asıl oyunun büyüğü Necmiye sultan iş için dünyaya geliş sopa mesleği vardır üstünden hiç gitmeyen korkutucu ölüleri biz bu korkularla büyüdük,

Şimdiki ölülerden mi korkacağız? Şaşarım sonra yeni canavarlar aldı, iblisler aldı, hep korktuk korkutulduk,

Ben korka korka korkmayı öğrendim, gelin hepiniz gelin korkmuyorum bulun canavarları, ölüleri öldürdüm.

Bir avuç korkusuzlar ordusuyla ruhumuzda şaha kalkıyoruz yüreğimizdeki atlılarla, küheylan ruhum aştı gökyüzünü mavi yolculuğa çıktı içindeki kızıl taylarla!

Kıymet Şahin

01.Nisan.2024 17:50