Unutmayınız ki Sümela Manastırı onlar için, hayâli Pontus’a giden yolun ilk kilometre taşından ibaret stratejik bir üstür.

Seçimlerde oy almak için her türlü gaflet delalet ve ihanete göz yuman bilumum siyasetçilere sesleniyorum. Fatih Sultan Mehmet'in pontus Rum devletini yıkarak Türkleştirdiği bu topraklarda Göz göre göre ihanete prim veriyorsunuz beyler...

1993 Ağustosunda ‘’Sümelâ Meryem Ana Vakfı’’nın düzenlediği TRABZON VE PONTUS TOPLANTISI’nda, Yunan Başbakanı aynen şunları söylüyor.

‘’Dedeleriniz, Karadeniz Bölgesinde ki Pontus topraklarına dönüş hayalini sizlere miras bırakarak öldüler. Sizler bu mirası kalbinizde koruyun. Pontusu ve Karadeniz’i asla unutmayın…’’

Dahası var. Trabzon üzerinde hak iddaa etmek ve hayali Pontus faaliyetlerini desteklemek için Yunan Hükumetlerinin kurduğu dernek ve vakıf sayısı 450 den fazladır. Yunan başbakanı Karamanlis bugünkü gücümüzle Türkleri yenmemiz mümkün olmadığı için o bölgeyi içeriden karıştıracağız. Kaşıdığımız yere daha da büyüyecek kangren haline gelecek" demiştir.

Selânik Belediye Meclisince kent merkezindeki ‘’AgiaSofia Meydanı’’na PONTUS SOYKIRIM ANITI dikilmiştir. Dikkat edecek olursanız Sümela'da ayin için seçilen tarih 15 Ağustos'tur Oysa bu tarih 15 Ağustos 1461, Fatih'in Trabzon'u fethettiği gündür. Trabzon'da Sümela'da düzenlenen ayinler ve etkinliklere bugüne kadar sesini çıkarmayan devlet yetkilileri de ilerleyen yıllarda onun acı faturasını ödeyeceklerdir.

Trabzon- Sümela Manastırına ayin yapmak için gelen Yunanlı turistlerin tamamı Yunan İstihbaratının elâmanları olup, asıl maksatları ayin olmayıp, ‘’HAYALİ PONTUS DAVALARININ’’ propagandasını yaptıklarını, Sümela üzerinden kirli davalarını dünya'ya duyurduklarını ve buna bazı siyasetçilerimizin de çanak tuttuğunu bizim istihbaratımız bilmiyor mu acaba.?

Unutmayınız ki Sümela Manastırı onlar için, hayâli Pontus’a giden yolun ilk kilometre taşından ibaret stratejik bir üstür.Trabzon’a gelen Yunanlı ajan Papazlar ve Yunan istihbarat elemanları, İnanç Turizmi adı altında Trabzon'u işgal provaları yapmaktadırlar.Soyuna ve kanına ihanet eden Türk siyasetçisi olur mu.

Başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sayın Süleyman Soylu Trabzon milletvekilleri Sayın Parti genel başkanları neredesiniz. Eğer bugün sesinizi çıkarmadığınız takdirde gelecek yıllarda Trabzon'da Türk'üm diyen adam kalmayacaktır. Trabzonun müdafaasını Cübbeli Ahmet Halil Konakçı gibiler değil soyundan ve kanından şüphesi olmayan yiğit ve kahraman Trabzonlular savunacaktır.

Ayağa kalk Türk...

Ertuğrul Kalafat