Sanatkarların emeklerini görüp, onlara satış sahası oluşturmayan, emeklerin hakkını layığı ile vermeyen, imkan sağlamayanların ön sıralarda olması kederimizdir.

Yıllardır el sanatları alanında ücretsiz eğitim ve malzeme desteği vererek nice hanımların meslek sahibi olmalarına öncü oldum.

Bu konuda mütevazi olmayacağım.

Seyrediyorum, sanatçıların emeklerini ucuza alıp, fazlaya satmanın adına ticaret denilsede bu eylemi yapanları kınıyoruz.

Benim sanatçım diyerek, eser sahibini satın alınmış eşya gibi görmeleri, fikir vermek farklı, verdiği fikri icra edeni küçümseyenleri izliyorum. Bir sanat eseri icra etmeyenleri, göz nuru nedir, boyun, sırt ağrısı nedir anlamasını beklemek beyhudedir.

Zaman ve ömür tüketiyoruz.

El insaf diyoruz.

Atölyelerimize gelip, maliyetinin aşağısında almaya çalışma, bedava isteme, işçiliği görmeme, eserimiz ile pirim yapma, bizim sayemizde adı duyuldu denmesi üzücü bir durum.

Bu insanların googldan haberi yok.

Biz sanata çıraklıktan gelirken, sizler neredeydiniz.

Yetiştirdiğim her hanım ve genç kız birer deryalar.

Seyrediyorlar, sahip çıkmıyorlar, sevmedikleri insanlar sahip çıkınca birden değerli oluveriyoruz.

Bu nasıl bir çelişki...

Beyler bayanlar bizlere fikir verebilirsiniz lakin biz sahalarda var iken sizler yoktunuz, biz bu çizgiye emeğimizle, kimseden destek almadan geldik.

Makamların en üstü bize sahip çıktı.

İcraatimiz ile bunu elde ettik.

Bazıları misketlerini alıp az ötede oynasın diyesim var.

Böyle paylaşım yapmak uygun değil, lakin fırsat verdik diyenlere gülüyorum, nasıl bir fırsat acaba ....

Stantmı ayarlamış, sergimi açtırmış, ürünlerimizi satınmı almış, göstermeliklerle emek sahibini bastırma eylemi bir egodan ibarettir.

Etme bulma dünyası olsada ekibimiz üretdikçe ilerleyecek, her koşulda biz birbirimize bağlı, birbirimizin iyiliğini isteyen, birbirine imkan oluşturan 06TASARIM ekibiyiz.

Ankara Sanat Ailesi özeldir.

Üreten yüreklere selamlar ola...