‘Yılın en başarılı gazetecisi ‘Ödülü’nü Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri Romanya Bükreş’te bizzat takdim etti.

Ahmet BAHÇIVAN’IN Belediye Başkanlık döneminde şehir suları damlaca mağarası gibi az akardı.  Kalaboynu mahalli kesimin alt kısımları su alabilirdi ama, üst kısımlarına suyun tazik çıkış gücü olmayınca, tepedeki sakinler sudan çıkmış balık gibi yaşam sürerlerdi.                                              

Dönemin televizyon muhabiri su alamayan hanıma sorar

- efendim sularınız geliyor mu?

Hanım:

 – niye ki..! aşağı mahalle nin avratları suculardan oynaşi, onlara su geli ahhha..! bizim mahelliye  bi damla su gelimi oğlum diye, haber bülteni dinlerdik.  Buna rağmen dönemin muhalefet başkanı Ahmet Bahçıvan Türkiye’nin yüzde doksan beşinde arıtma tesisleri yok iken, başkan Ahmet Bahçivan Urfa’ya su arıtma tesisini şahsi çabasıyla kazandırdı. Şimdi Urfa’nın tarihteki ismi kalıru(su şehri)diye geçerken, Bahçıvan’la Urfa tarihi su şehri ismini yeniden yaşatmış oldu. 

 Bu emsallerle Anlatmak istediğim şu..!

GAP GAZETECİLERDIR CEMİYET BAŞKANI SAYIN ZEYNEL ABİDİN KIYMAZ deprem anında Kıbrıs Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın makamında bulunmaktadır.  Başkan Zeynel Abidin Kıymaz  deprem sabahı Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı Adıyaman’da depremde mahsur kalan Kıbrıslı Voleybolculara ulaşmak için şahsi telefonuyla Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ve Belediye başkanı Dr.Süleyman Kılıç’la görüştürüyor. İki ülke arasında ki ilişkilerin her alanda gelişmesi için can siparene çalışıyor.

Geçen hafta Azerbaycan Bakü’de Azerbaycan-Türkiye Ticaret Sanayi odası başkanlığına yaptığı ziyarette basın açıklamasıyla Azerbaycanlı işadamlarını Adıyaman’a yatırım yapmaya davet etti.

Geçen ay Romanya’da Zeynel Abidin Kıymaz’a gazetecilik alanında yaptığı etkin çalışmalardan dolayı ‘Yılın en başarılı gazetecisi ‘Ödülü’nü Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri Romanya Bükreş’te bizzat takdim etti.

Zeynel Abidin Kıymaz başkanla 20 yıldır Cemiyette birlikte yol yürüyen, cemiyetin genel başkan yardımcısı olmakla birlikte Reha Gazetesi sahibi Gazeteci Mustafa Saim AYHAN ve de aynı cemiyetin Genel Başkan Yardımcısı gazeteci Mehmet CANBEYLİ nin de bulunduğu, kültür sanat sorumlusu olarak üyesi olduğum GAP gazeteciler birliği cemiyetinde,  Zeynel Abidin Kıymaz başkanlığında yalnız Adıyaman’a değil,  Urfa’ya da bu çabaları taşımak bizler için hiçte zor olmayacaktı.

Ama belediye başkanı Zeynel Abidi Beyazgül  Cemiyet Başkanımız, Zeynel Abidin Kıymaz kadar bize güven verseydi biz bu işi çoktan başarmış, Urfa’ya da başta tanıtım faaliyetleri olmak üzere, bir çok alanda katkı sağlamış olurduk.

Yakubiye sakinlerinin üslubuyla akşam Haber bültenlerinde gazeteciler oynaşarak Urfa’ya yatırım kazandırdılar haberi dinlemiş olsakta gam yememiş olurduk, ahhh..! keşkem..!  Zeynel ABİDİN KIYMAZ Belediye Başkanımız olsaydı. 

Başta Dedik ya …!

                     ZEYNEL’DEN ZEYNEL’E FARK VADIR..!