Şanslıyım, kentliyim kasabalıyım yayla kızıyım, şimdi halamı duyar gibiyim kibar, güzel becerikli bilge halam, lütfen atalarınıza teşekkür edin. Her daim..

Halamın nasihatleri Nuran’cığımın çiftçilik söyleşileri hep kulağımda, hiç biriniz inanmazsınız benden bir çiftçi çıktığına!

Özledim seni yaylam çiçeklerim, böceklerim geleceğim bir medcezir hayalinde bahar muştularında,

Çok şanslıyım, kentliyim kasabalıyım yayla kızıyım, şimdi halamı duyar gibiyim kibar, güzel becerikli bilge halam, lütfen atalarınıza teşekkür edin. Her daim atalarıma binlerce kez teşekkür ediyorum, duacıyım böyle coğrafyada doğduğum için, sonra acemi minik çiftçide oldum, ekilmemiş tarlaları ektim biber, domates, mısır, ayçiçekleri yolların kenarına bahçeyi çiçek bahçesine çevirdim cosmos ayçiçek, yıldız ve kasımpatılar kuzenlerimin güldüğünü duyar gibiyim parmağım ve yardımcılarım çok emek verdiler çok.

Bulutlarla söyleşirim güneşle doğarım kızılında yüzümü yalayan tatlı rüzgarla güneşin batarken de yolcu ederim, acılarımı hüzünlerimi. Kuşların ötme saatini doğanın seyrinin saatlerini öğrendim hava raporu ve iklimlemeyi bulut güneş ve renklerden öğreniyorum doğanın matematiğini,

Sahi anne, kuşlar neden ötermiş biliyor musun? yavrularını yuvaya koyar başka yere giderlermiş avcıları şaşırtarak bebeklerini korumak için, sabah o seslerle uyanmak huzur ruhunun yıkanması, arınmadır İlâhi seslerde uyanış farkındalık ve içimdeki uçuşan kelebeklerle!

Kıymet Şahin

10.Mart.2024 00:30