Pençe kilit operasyonu çerçevesinde Irakta yürütülen operasyonlar sırasında Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli, Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan, Piyade Teğmen Abdulkadir Güler, Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay ve Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Çankaya’yı şehit verdik. Bu topraklarda yapılan anlaşmalarla söz sahibi olan Türkiye, bu şehit haberiyle birlikte, Bölgeye yapacağı geniş çaplı operasyonla bölgeyi kontrol altına almalı ve terör yuvalarını başlarına yıkmalıdır.

 Rusya’nın Ukrayna’ya yoğunlaştığı bu süreçte Türkiye akıllı bir politikayla Irak ve Suriye’de kendi güvenliğini tehdit eden terör kamplarını yerle bir etmeli. İsrail’in Kudüs’te oldu bittilerle Mescidi Aksanın kapısına kilit vurma cüretkârlığını karşılıksız bırakmamalıdır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bütün yetkilerin elinde olduğu ve uluslararası konjötörun Türkiye’den yana göründüğü süreçte Türk askerine kurşun sıkma kafa tutmanın sonuçlarının neler olacağını dünya ’ya göstermelidir. Bu meselede Türk kamuoyu Cumhurbaşkanının yanındadır.

Adıyaman Belediye başkanı Süleyman Kılıç

Adıyaman Belediye başkanı Süleyman Kılıç görev süresinin 3 yılını doldurdu, 4.senesinde düzenlediği Kitap fuarıyla ilk defa dişe dokunur bir sosyal kültürel faaliyete imza attı. Bu gibi çalışmalar başka belediyeler tarafından 3-4 ayda bir yapılıyor.

 İnsanların ekmek, su ihtiyacı kadar, kitap okumak, bilgi edinme, eğlenme, dinlenme, sosyal, sportif ve kültürel ihtiyaçları da vardır. İnsanları sadece makarna dağıtarak mutlu edemezsiniz, insanların mideleri kadar ruhuna da hitap edilmelidir.

Adıyaman belediye başkanlarıyla iyi dostluklarım oldu, belediye başkanlarının geneli kritik önemli kararlarında bana danıştıkları da oluyordu. Dr. Süleyman Kılıç’ta bana uzak biri değil. Siyasi olarak yakın düşünüyoruz. Yardımcısı Dr. Şerif Ayaz  yakın dostluğum, arkadaşlığım olan biri. Birçok şube müdürü dostum arkadaşım. Ben gazeteciyim meselelere halkın tarafından bakarım. Birçok şey yapılsa da onu belediyenin basın bülteni aboneleri yayınlar, söyler, yazarlar, benim sorumluluğum yapılmayan ve yapılması gerekenleri hatırlatmaktır.

Benim Dr. Süleyman Kılıç’tan bir menfaattim ve beklentim daha önceki başkanlar da olduğu gibi olmadı olmaz da. Kendisinden ricalarım kamu menfaati ve Adıyaman’ın menfaatine olan şeylerdir. Dr. Süleyman Kılınç Adıyaman için güzel eserler yapsın, Adıyaman’a hizmet etsin bana da küssün konuşmasın; hatta ekibiyle beraber bana düşman olsun benim hiç umurumda olmaz. Bura da önemli olan ben değil, Adıyamanlıların ve Adıyaman’ın menfaatleri olan şeylerdir.

Dr. Süleyman Kılıç’la en son Uygulama otelinde görüştük Adıyaman Musiki cemiyetinin Türk sanat müziği ziyafetindeydik. Solo şarkı söylemeye çalışan solistlerin yer darlığından, müzik aletlerine sürtünmeden mikrofona ulaşabilmek için nasıl uğraştıklarını görmüş olmalı. Adıyaman belediyesinin Adıyaman’a kültür sanat faaliyetlerinin sağlıklı icra edilebilmesi için iyi bir kongre ve kültür sarayı hala yapamamış olmanın utancını sadece başkanlar değil, belediyenin karar verici ekibi yöneticileri de yaşıyor olmalılar.

Adıyaman belediyesine ait, vatandaşın kullanıma açık, Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür merkezine bu memleketin ne kadar ihtiyacı olduğunu görmüş olmaları lazım.

15.GAP Oscar ödül töreni

GAP gazeteciler birliğinin geleneksel 15.GAP Oscar’ını Malatya’da düzenledik. Katılanlar yaptığımız işin programın kalite ve düzeyini bizzat görerek hakkı teslim ettiler. Cemiyet olarak mesleki çalışmalarımızı artıracağız, ülkemizde, bölgemizde ve şehrimizde mesleği ilgilendiren sorunların çözümünde önümüzdeki süreçte etkin roller üsleneceğiz.

 15.GAP Oscar töreninde bizlere ev sahipliği yapan Malatya büyükşehir belediye başkanı Selahattin Gürkan’a, AK parti MKYK üyesi ve AK Parti Malatya milletvekili Öznur Çalık’a, TBMM Milli savunma komisyon başkanı AK parti Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın’a, GAP gazeteciler birliği genel başkan vekili Hamit Özpolat’a, cemiyetimiz yönetim kurulu ve üyelerine,  yurt içinden ve dışından katılım sağlayan davetli, misafir ve ödül alan en başarılı kurum kuruluş temsilcileri ve kişilere ayrı ayrı teşekkür ederim.