Ömürden bir yıl daha düştü. Doğum günlerini kutluyoruz ama aslında olan dar-ı bekaya bir adım daha yaklaşmaktır. Kimsenin ne kadar yaşayacağına dair bir garantisi yok. Çünkü ölüm randevusuz geliyor. Bir varsınız, bir yoksunuz. Önemli olan hayatı doğru yaşayarak anlamlandırmak.

Geriye bakarken Allah'ım, ülkem ve milletim için şunları yapmışım diyebilmek.Çocuklarımıza örnek bir hayat tecrübesi sunabilmek.Bunlar yoksa ha yaşamış ha yaşamamışsın.
İnsan yaşarken şu fani alemde küçük de olsa bir iz bırakmalı. Geriden gelenler bir yaşanmışlığın farkına varmalı. Sessiz, sedasız, izsiz, yolsuz yaşamak kainata gönderiliş gayemize uygun değil.

Biz bu dünyaya bir iz bırakmak için gönderildik. Doğru inanarak, doğru yaşayarak, iyi örnek olarak, üreterek, çalışarak, kendimizi aşan işler yaparak iz bırakacağız. Daha doğrusu sadece kendimiz için çalışmayacağız. Hayatımızda başkalarının huzuru mutluluğu da olacak.

Önce ailemiz, çocuklarımız, sonra milletimiz, adıyla sanıyla Türk milleti, sonra din kardeşlerimiz, en sonra bütün insanlık olacak. Büyük düşünmenin kimseye zararı olmaz. Büyük işler büyük düşünenlere nasip olur. Küçük düşünmek kendimizi sadece kendi çıkarlarımıza hapsetmektir.

Dünyada sadece biz yaşamıyoruz. Dünya o kadar iç içe geçti ki artık başkalarının huzur veya huzursuzluğu da bizi etkileyebiliyor.
Evet, hayat kısa, seneler sanıldığı kadar uzun değil. Hele bir yaştan sonra tekerlek daha hızlı dönmeye, saniyeler daha çabuk işlemeye başlıyor. O zaman anlıyorsunuz yapamadığınız ne kadar iş olduğunu...
Dün doğum yıl dönümümdü. Her doğum yıl dönümünde içimi bir hüzün kaplar. Çünkü hayat sermayenizden bir yıl daha gitmiştir. İnsanın hayat sermayesinden daha değerli neyi var ki? Geriye dönüp hayıflanmamak için iyi ve doğru yaşamalıyız. İyi bir hayat yaşayanlar beka alemine yaklaştıkça daha bir mutluluk duyarlar. Gerçek vatana yaklaşmanın hazzıdır bu. Ama bizim gibi hayatını İslam'ın her güzelliği ile taçlandıramayan, geriye güzel şeyler bırakmayan veya daha çok eksiği olanlar için bir korkudur.
Ne mutlu yaşadığı hayatın hesabını verebilecek durumda olanlara... Dilerim biz de yüce divana çıkana kadar hayatımızın hesabını verebilecek duruma geliriz.

BU VESİLEYLE DOĞUM GÜNÜMÜ KUTLAYAN TÜM DOST VE ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR ediyor, HERKESE HAYIRLI BİR HAYAT HUZURLU VE BEREKETLİ BİR RAMAZAN DİLİYORUM...
İRFAN SÖNMEZ