İbrahim Doğan abi de bu değişmeyen kaderi yaşadı ve Ülkücü Hareketin ilklerinden olduğu için ülkücü hareketin karşısında olanların ilk hedefleri arasında yer aldı

İBRAHİM DOĞAN AĞABEY !

İlklerdendi.

İlk ülkücülerdendi.

ilk Ülkü Ocakları Birliği Genel Başkanı idi.

Dinlerin ilk çıkışında, ideolojilerin ilk ortaya çıkışında, siyasi-felsefi isyan ve karşı duruşlarda ilk halkada olanların değişmeyen kaderi çile ve kurulu düzenin baskı ve de zulümleri ile yüzleşmek olmuştur.

İşte İbrahim abi de bu değişmeyen kaderi yaşadı ve Ülkücü Hareketin ilklerinden olduğu için ülkücü hareketin karşısında olanların ilk hedefleri arasında yer aldı ve ilk çilelere muhatap oldu.

68-71 yılları arasında üniversitelerde, işçi sendikalarında , öğretmen sendikalarında ve gençlik arasında hızla örgütlenen, Marksist-Leninist metod öncülüğündeki Komünist hareket henüz yeni filizlenen ülkücü hareketi hedefine almıştı.

İşte bu ilk kavganın ilklerindendi İbrahim abi.

12 Mart 1971 askeri muhtırası ile seçimle gelen HÜKÜMET baskıyla görevden uzaklaştırılmış, parlementoya zorla darbeci askerler “teknokrat” bir hükümet kurdurmuşlar ve sıkıyönetim ilan etmişlerdi.

Tüm Türkiye’de sol örgütlere karşı büyük tutuklamalar ve gözaltılar hızla yapılmaya başlandı.

ABD patentli Türkiye’de NATO’cu subaylara yaptırılan her müdahalede olduğu gibi önce solcular hedef alınır gözükürken aslında her seferinde ABD’nin esas hedefi ve tasfiye etmek istediği fikir Türk milliyetçiliği ve onun teşkilatları ile mensupları olmuştur.

İşte 1971 12 Mart muhtırasında da aynen 1980 12 Eylülünde olduğu gibi “bir sağdan bir soldan” sapık siyasi mantığı harekete geçti.

ABD yandaşı darbecilerin yarınların iktidarı için esas tehlike olarak gördükleri Türk milliyetçilerinin ilk işareti Ülkümüzün çınarımızın ilk filiz dallarını kırdılar.

İbrahim abi , Sami Bal, Ali Güngör, Mahir Özsoy, Sabri Can ve Hasan Ali Arıkan ağabeylerimizle ile birlikte 12 Mart darbecilerinin kırdığı Ülkü çınarımızın ilk güçlü dallarından idiler.

İlklerin ilkleri isimler !

Alpaslan Türkeş’e ilk inanan ve onun etrafında çelikleşmiş iradeleri ve cesaretleri ile ilk duranlardandılar.

İlk ağır suç ile yargılananlar ve ilk cezaevinde uzun yıllar geçirenlerdi.

İlklerin çileleri !

Fikir ve siyasi hareketlerin ilkleri memleket ana nirengileri gibidir. Doğru ve hatasız koordinatların çıkışları hep o ana nirengilerden alınır. 150-200 km. de bir atılır haritalara. Tüm ülke coğrafyasında çok az sayıdadırlar. Türkiye’de sadece 902 adet 1. nirengi noktası vardır.

Daha sonra vatan haritasını çizmek için memleketi saracak onbinlerce tüm zincir nirengilerin ve poligonların değişmeyen doğru koordinat ölçüleri bu ana nirengi noktalarından alınır.

İşte İbrahim Doğan abimiz de “Ülkücü Hareketin” tüm vatan sathında ülkücülüğün doğru fikri duruşlarının ve haklı mücadelesinin koordinatlarını şahsında en mükemmel temsil ermiş, yaşamış, yaşatmış ana nirengilerimizindi.

İlklerin en önemli özellikleri sessizliklerindeki vakur duruşları ile “ülkücü hareketin” bekasının temel kodlarını yaşadıkları müddetçe mihenk taşı olarak şerefle taşımaktır.

Sorana, danışana hatırlatıcıdırlar.

Sormayana da sadece “sana da eyvallah” derler.

İbrahim Doğan ağabey “aklında kalanları” bizlere emanet bıraktı.

İzini sürelim diye !

İlklerin altısından üçü baki olan aleme yolcu oldular.

Kalan üç’e uzun ve sağlıklı ömürler dilerken rahmet dualarımız ve helalliklerimiz İbrahim abi ile birlikte Ali Güngör ve Sabri Can ağabeylerimize olsun.

Bu dünya da çileye talip oldular.

Ruhları cennette dinlensin inşallah !

Bu dünyada Allah’a emanet der ayrılırdık.

Ahiret günü ve Ahirettede de Allah’a emanet olsunlar inşallah !

Hakkı Şafak Ses