CHP, malumun itirafı olarak ‘benim adayım Ekrem İmamoğlu’ dedi, belliydi bu. Ankara’da Mansur Yavaş için de aynı. Gözler şimdi iktidar partisine çevrildi

Aday Eşgali:

Hummalı bir yerel seçim çalışması var. Partiler ince eleyip sık dokuyorlar.

Türkiyenin kilit şehirlerinin başında kuşkusuz İstanbul yer almaktadır. CHP, malumun itirafı olarak ‘benim adayım Ekrem İmamoğlu’ dedi, belliydi bu. Ankara’da mansur Yavaş için de aynı. Gözler şimdi iktidar partisine ve çıkaracağı adaya çevrildi.

Sevgili yurttaşlar

Yıllardır hem dile hem söze getirdiğim bir düşüncem var dostlar, o da şu;

‘’ADAY olacaklar ile OY kullanacak kişiler mutlaka ZEKA testinden geçirilmelidir’’ diye. Böylece aday da, seçmen de olayın farkında olarak sonuca katlanır. Bu sözümü ne zaman dile getirsem hop kalkıp hop oturanlar oldu. Alkışlayanlar, kızanlar ve öfkelenenler oldu. Halbuki amacım insanları Asla aşağılamak değildir. Sadece geleceğimiz ve ozellikle de çocuklarımızın geleceği ile ilgili verilecek kararlarda yeterlilik aransın idi hepsi bu! Ama sözlerimi kıçından anlayan da oldu. Hoş, vız geldi tırıs gitti! Zira mesele Türkiye meselesi kardeşim!

Başkanlığa bir çok ismin geçtiği mega kentimizin henüz kesinleşmiş belli bir adayı yok. Ama laf çok. En son  yaptığı operasyonlarla bir anda gündemin başına oturtulan İçişleri Bakanı eski İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın adı öne çıkarılıyor. Burada soru şu olabilir. Ali Yerlikaya İçişleri Bakanlığı’ndan mı koparılsın diye öne sürülüyor yoksa gerçekten İstanbul’u bilen biri olarak mega kenti hakkıyla yönetir diye mi sahaya sürülüyor? Bunu anlamak strateji uzmanlığı gerektirmez belki ama altında bir bit yeniği aranır bence. 
OH be! Mafyalardan tek tek kurtuluyoruz diyen kıymetli vatanseverler
Ali Yerlikaya muhalefet dahil şuan herkesin gözde bürokratı konumundadır ve alkışı hakkediyor! Hemen öte yandan ise Murat Kurum’un adı dinlendiriliyor. Bu durum AKP’nin aday belirlemekte zaman kazanma taktiği veya algı yönetiminin dikteleridir diye de değerlendirmek mümkün, mühim değil. Ama bence durum çok daha farklı! AKP kazanmaya oynuyor, iş ciddi, mevzu derin. Konu İstanbul. Ne demişti Reis, ‘’İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder’’. Geçen seçimde kaybetti. işte tam da bu yüzden işi şansa asla bırakmayacaktır. Kendi cenahlarında buna konjektür de şartlar da uygun değil NETEKİM!

İstanbul’da çok yoğun bir kulis, inanılmaz bir mücadele var. Bazen çeşitli entrikalarla dolu seneryolar sahaya sürülüyor. Mesela Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın adı geçer geçmez jet hızıyla ‘Ben aday olmayacağım, böyle bir şey istemiyorum’’ minvalinde bir açıklama yaptı..... Bunun yanısıra eski bakan Adil Karaismailoğlu’nun adı geçmesine rağmen sessiz ve şaşkın kaldı. Hemen yanında İBB Belediye meclisinin olmazsa olmazlarından Esenler Bld. Bşk. Tevfik Göksu da, Fatih Belediye başkanı M.Ergün Turan’ın da Üsküdar Bld.Bşk Hilmi Türkmen’in de ismi fıguranlaştırıldı, ki bunlar belki hava-civa. Ama herşey bir yana İstanbul’u bir karadeniz fırtınasının sardığı aşikardır. Bunun neticesi nasıl sonuçlanır zamanla göreceğiz ama taka’sız ve hamsisiz bu iş pek zor görünüyor.

Aranan aday Eşgali bence şu:

İstanbul’un kendine özgü özellikleri ve dinamikleri var. İstanbul için siyasi ve politik çizgi ve söylemleri keskin olmayan, mega kentin sorunlarının çözümüne odaklı, hırçın-kavgacı değil, uzlaşı karekterli ve halkı kucaklayabilecek, güven verebilecek bir isim. 

Bunun parelelinde içinde bulunduğumuz kamplaşma ortamında rengini belli eden azımsanmayacak bir kitle olduğunu da unutmamak lazım. İstanbul seçimi kıran kırana geçecek, belli.! İstanbul seçimlerinde CHP’nin Türkiye ortalaması üzerinde bir %10 çoğunluk sağladığı gerçeği de unutulmamalıdır. HEDEP’in de burada yine aday çıkarmayacağına, mevcut iktidara seçim kaybettirme odaklı refleksler içinde kararlar alacağı düşüncesindeyim. Mayıs ayı seçimlerini irdelemeye kalktığımızda ise ve diğer partileri de hesaba kattığımızda bu oran zaten % 52’ye ulaşıyor. Dolayısıyla iktidar maça aslında 1.0 yenik başlıyor. Bu dezavantajı nasıl avantaja çevirir bilmem. Bu yüzdendir ki AKP, 2014 yılında merhum Kadir Topbaş olayında olduğu gibi Türkiye oy ortalamasının üzerinde bir OY çıkartacak adaya ihtiyacı var.

Peki bu niteliklere sahip bir isim yok mudur, varsa da aday gösterilir mi, bilemem. Ama bilinen şu ki tarih boyunca siyasetin gereğimidir nedir arenaya çok sivri dilli kişiler sürülür, ortamı geren keskin ve ayrıştırıcı söylemler söyletilir. Ve onlar iyice kullanıldıktan sonra zaman içinde tasfiye edilerek tarihin tozlu raflarına kaldırılırlar. Tarih içinde adları kin ve nefret söylemleriye anılır. Siyaset budur işte azizim. Taaaa Sezar döneminden bu yana iktidar hırsı, ihanetler, entrikalar vs. 

Esas konuya dönelim evet, AKP cenahında ortalığı toparlayacak, kesin kazanacak adayları belirleyecek ekip buna ne kadar hazırlıklı buna bakmalı ‘’Hiç bir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu’’ diyerek de.. 

Buna AKP’nin dinamikleri karar verip fikrini bildirecek ama son sözü elbette Erdoğan söyleyecektir. 

Aday tespiti konusunda mesaisini AKP Genel Merkezi’nde sürdüren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir gazetecinin sorusu üzerine ‘7 Ocak günü hemen hemen adayların yarısını açıklarız’ dedi. 15 Ocak’ta seçim beyannamesinin ‘Yeni Konferans Salonunda mı açıklayacaksınız şeklinde gelen bir başka soruya ise ‘YES’ diyerek cevepladı. Erdoğan, halen İstanbul’da 39 ilçeden 24’ünü elinde bulunduran partisinin yerel seçimlerinde bu sayıyı daha da artırmak için ayrı ve hummalı bir çalışma yürüttüğüde biliniyor. 

Sahaya “Türkiye bilir, gerçek belediyecilik AK Parti’dir” sloganıyla çıkacak olan AKP’nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan kampanya kapsamında Şubat ayında başlayıp yaklaşık 50 ilde miting düzenleyeceği kaydediliyor. 
Memleketimiz için hayırlısı neyse, o olsun şeklindeki KLASİK söylemle; Öz hatırlatma yapalım!

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’İstanbul benim aşkım’’ derken, İstanbul BŞB Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu da ‘’İstanbul kimsenin aşkına bırakılamaz’’ diyor. 

Eli kulağında bir iki güne aday açıklanır. AKP demek= ERDOĞAN demek olduğuna göre reis yine meydanlara inip adaylarına kazandırmaya çalışacak. Her adayın eksisi-artısı var. Popüler mi, yoksa belediyeciliği bilenler mi sahaya sürülür Pazar günü belli olacak. 
Keşke adaylar için tüm partiler ZEKA TESTI uygulasalardı diyeceğim tekrar ama neyse!

Şimdi onu-bunu bir kenara koyarsak, İstanbul için aday sizce 

AKP GENEL BAŞKANI ve CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN mı olmalıdır?

Haydi buyur buradan yak bakalım!
Yeni yılınız kutlu olsun!