Milli tarih bilgisine sahip olmayan Ülkücülerin kulağını "İttihatçı" kelimesi şöyle bir yaladı geçti; o kadar!.. Yaşadıkları dönemde "Sistemin musluk tamir

● İttihat Terakki Osmanlı İmparatorluğu yıkılırken karlı boranlı yıllarda bağrımızda açan bir kardelen çiçeğidir.

● Türkiye'yi iflas noktasına getiren İmam-Hatipler kuşağı onların sahip olduğu imanın binde birine sahip değildir. İttihatçılar Trablus'ta, Balkanlarda, Medine'de, Azerbaycan'da, Çanakkale'de "Din ve vatan" için savaştılar, gazi oldular, şehit oldular... İlk iktidar fırsatında "Peygamber efendimiz de en iyi deveye binerdi" diyerek israf, vurgun, soygun, haram batağına batanlar için İttihatçılar onların ulaşamayacağı bir Everest zirvesidir.

"Bir kadın memesine vatanı satarım" diyen batıcıların da İttihatçıları anlaması mümkün değildi, o yüzden her fırsatta karalama yolunu seçtiler.

● Milli tarih bilgisine sahip olmayan Ülkücülerin kulağını "İttihatçı" kelimesi şöyle bir yaladı geçti; o kadar!.. Yaşadıkları dönemde "Sistemin musluk tamirciliği" görevini üstlenenler ne Talat Paşa'yı ne Enver Paşa'yı ne de Bahattin Şakir'i anlayabildi... Ortaasya'da, yüzyıllar öncesinin romantik Kürşat efsanesi daha çekici geldi onlara... Şiirden şuura geçemediler, sloganların gölgesinde sistem sarayının musluklarını tamire devam ediyorlar.

● Bugün 15 Mart. İttihat liderlerinden Talat Paşa'nın şehitlik yıldönümü. Bütün İttihatçıların anıları önünde saygı ile eğiliyorum.