Hani yeni Adıyaman için ekabirizevat günde 3 kez toplanıp fikir alışverişinde bulunuyor ya; umarım ekseriyat 40 yıldır şehrin ırzına geçenlerden oluşmuyordur

Depremin Adıyaman'da 10 yıllar geçse dahi kalıcı izler bırakacağı bir gerçek. Bir diğer gerçek ise şehrin çirkin mimarisinin depremden sonra daha bir belirgin şekilde ortaya çıkması.

Özellikle Vali konağından başlayıp Türkiye Petrolleri ışıklarına, yani Karapınar Caddesi'nin sonuna kadar olan 3 kilometrelik alanda kaldırımı ya da caddeyi işgal etmeyen bir tek bina yok.

Öyle ki normal kaldırımda yürürken birden kaldırımın bittiğini görüp evin duvarına tosluyorsunuz. Yani adam öyle yarım metre falan değil kafasına göre 3 metrelik kaldırıma resmen ev yapmış. Bu evler sağlam olsun ya da olmasın bugün yıkılmayacaksa, 40 yıldır bu şehrin ırzına geçen yöneticiler aynı muameleyi yapmaya devam edeceklerdir.

Aynı şey eski Gölbaşı yolu için de geçerli, Eskisaray caddesi için de, Göle batmaz için de diğer caddeler için de. Karapınar ışıklarından itfaiyeye kadar olan bölüm için de geçerli...

Evet estetik ve mimari adına zerre-i miskal bir şey bulmanız mümkün değil.

Aynı cephedeki iki binadan biri bir diğerinin 2 metre ya da 3 metre arkasında ya da önünde nasıl olur görmek istiyorsanız buyurun yarın hep birlikte gezelim.

10 günü aşkın bir zamandır dilime pelesenk olmuş durumda; bu şehrin resmen ırzına geçmişler ve ve bu durum depremle çok daha belirgin hale gelmiş durumda.

Hani yeni Adıyaman için ekabirizevat günde 3 kez toplanıp fikir alışverişinde bulunuyor ya; umarım ekseriyat 40 yıldır bu şehrin ırzına geçenlerden oluşmuyordur...

Değilse aynı durum kıyamete kadar sürüp gider... Bu yazdığımı komisyonda bulunan üyelere iletin lütfen iletin...