AK Parti, CHP kendi kendi dünya görüşlerinden dün birlikte ideolojik mücadele verdikleri ikinci bir adayın çıkma endişesini ve açmazını yaşamayacaklardır.

Her seçim çevresinde, büyükşehir, il ve ilçe belediyelerinde AK Parti, CHP tek adayla seçime girecek.

Yani diğer bir ifade ile hiç bir seçim çevresinde ne büyükşehir de ne il ve ilçe belediyelerinde AK Parti, CHP kendi oy tabanlarını bölecek kendi dünya görüşlerinden dün birlikte ideolojik mücadele verdikleri ikinci bir adayın çıkma endişesini ve açmazını yaşamayacaklardır.

Sadece Türk milliyetçileri “milliyetçilik” fikrini temsil etmek için kurulmuş partilerin çıkaracağı 3 bazen 4 milliyetçi aday arasında seçimlerde tercihe mecbur bırakılacak daha doğrusu oylarının bölünmesi gibi bir garabeti yaşayacaklardır.

Milliyetçilerin genelde yüzde 20-25 oranındaki oyları ve bir olduklarında ortaya çıkacak sinerji ile yüzde 30-35 seviyesinde çıkacak potansiyel oyları üçe, dörde parçalanacaktır.

Elbet şimdi karşı karşıya kalacağımız bu acı ve aynı zamanda devam eden darmadağınık fetret halimizin sebeb ve sorumlularını tartışmanın zamanı değil ve sonucu değiştirmeye yönelik de bir faydası da olmaz.

Fakat ittifak dışında kalan milliyetçi partiler olarak İYİ Parti, Zafer Partisi ve BBP bir centilmenlik göstererek, milliyetçilerin gelecekte mutlak gerçekleşecek olan siyasi birliğinin ilk adımlarını bu günden atabilirler mi?

Milliyetçilerin önümüzde ki seçimlerde yaşayacağı ve bir çok kırgınlığın doğmasına ve ayrılıkların derinleşmesine sebeb olacak olan bu acı tabloyu değiştirmek ve çözüm için “her seçim çevresinde “milliyetçi tek aday” hedefi ile bir strateji oluşturabilirler mi?

Öncelikle MHP’nin aday göstermediği 54 il de milliyetçilerin tek aday ile temsilini sağlayabilirler mi?

Gürültüsüz, sessiz ve netice alıcı bir metod ile bunu başarabilirler mi?

Zor mu ?

Bence hiç zor değil.

Liderlerinin atacağı cesur bir ilk adımla her şey kendiliğinden çorap söküğü gibi gelecektir.

Çünkü bu hamle Türk milliyetçilerinin özlemle beklediği, umutlarını süsledikleri hayalleridir.

Bu hedef için adımını cesurca atacak olan liderler, gelecekte milliyetçilerin birliğinin önündeki engelleri yıkacak ve birliğe giden yolun taşlarını döşeyeceklerinden emin olsunlar.